Recent comments

Friss Hírek

Cavani: Le fogjuk győzni a Juvét

Alig ért véget a BL negyeddöntők szuperrangadója Milánóban, máris újabb csúcsmeccs elé néz az olasz foci. Hétvégén már a 30. fordulót rendezik meg a Serie A-ban, a Milan ezt a kört is 4 pontos előnnyel várja. Ebben a helyzetben minden egyes meccs kiemelt fontossággal bír, de a hétvégi programból kiemelkedik egy találkozó, amely minden körülmények között ínyencfalatnak számít: a Napoli csapata látogat Torinóba.
A nápolyiak támadója, Edinson Cavani biztos benne, hogy képesek megnyerni a soron következő összecsapást. „A Napoli le fogja győzni a Juventust. Nem ismerem a vereség szót, és nagyon fontos számunkra a 3. hely.” Az uruguayi csatár, aki tavaly mesterhármast szerzett a bianconeri ellen, tisztában van vele, hogy ez a mérkőzés a szurkolók számára is különösen fontos. „A nápolyi emberek számára különös jelentőséggel bír egy Juventus elleni mérkőzés. A fiam is nápolyi: itt született, és mi büszkék vagyunk erre. Maximális koncentrációval fogunk pályára lépni.”
Cavani összesen 61 gólt szerzett már kék mezben, nem egészen 2 év alatt. „Jobb vagyok, mint a Palermo-s korszakomban, elégedett és boldog vagyok itt. Köszönettel tartozom Mazzarrinak, aki mindig segített és megadta nekem azt a szabadságot, amire szükségem volt. Mindig büszkeséggel tölt el, ha azt hallom, hogy valakit inspirál Edinson Cavani.”
A támadót sok klubbal szóba hozták mostanában, többek között hétvégi ellenfelével is. Bizonyos olasz lapok a napokban arról cikkeztek, hogy Conte egyik nagy álma, hogy a Matador zebramezbe öltözzön. „Természetesen hízelgő a nagy klubok érdeklődése. Azonban le kell szögeznem: szeretem Nápolyt, szeretem a csapatot és a várost. Felejthetetlen élmény volt a Bajnokok Ligájában szerepelni, szeretném újra átélni ezt az élményt. Jól érzem itt magam, ez a csapat a jelenem – és én csak a jelennel törődök.”
A csatárt végül néhány másik sorozatról kérdezték. „Igen, idén még egyszer össze fogunk csapni a Juventus-szal, az Olasz Kupa döntőjében. Egy kupameccs és egy bajnoki mindig más, ráadásul még két hónap van addig, nem szeretnék jósolgatni… De azt elmondhatom: szeretnénk trófeával zárni az idei évet. Hogy ki nyeri a Bajnokok Ligáját? A Barcelona vagy a Bayern München, ők a legerősebbek. A Scudetto? A Milan egy nagyszerű csapat. A Juventus szorosan a nyakukban van, de mi legyőzzük őket vasárnap!”
Amennyiben az azzurri valóban legyőzi a Juventust, úgy ők lesznek az elsők, akik diadalmaskodni tudnak a Juve új arénájában, és szintén az elsők, akik ebben a szezonban két vállra fektetik a zebrákat.
azzuri.blog.hu