Recent comments

Friss Hírek

Marotta: Nem könnyű egy klasszist igazolni


Giuseppe Marotta sportügyekért felelős általános igazgató szerint a Juventus továbbra is szeretne nagynevű játékost szerződtetni, ám ez, szerinte, roppant nehéz feladat. A Juventus a legutóbbi két átigazolási időszakban összesen 100 millió eurót költött új játékosokra.
„Ibrahimovic az a játékos, akit már klasszisnak lehet nevezni.”, mondta Marotta a Sky Sport Italia-nak adott hosszabb interjújában. „A klasszisok ritka árucikkek, s a világon nagyon kevés olyan első osztályú futballista van, akit elfogadható áron meg lehetne szerezni. Ez nem véletlen, ha a megfelelőt választod, akkor ők jelenthetik a különbséget – utalok itt Ibrahimovicra, de a legékesebb példa Messi, aki képes differenciát teremteni a csapatban s klubja ennek köszönhetően szárnyal. Nekünk fel kell mérnünk a megszerezhető játékosokat, eztán, az árukat, illetve a jelenlegi klubjukat. Természetesen úgy vélem, a csapatoknak, a cél érdekében, nagyon óvatosnak kell lenniük. Meg kell ragadnunk a lehetőséget, habár nem könnyű.”
Marotta ezután a Juventus jelenlegi formájáról beszélt. A Chievo, valamint a Bologna elleni döntetlennek köszönhetően a Juve kétpontos hátrányba került a Milannal szemben.
„Folytatnunk kell a munkát, s a végén levonni a következtetéseket. Jó helyzetben vagyunk – mondom ezt a döntetlenek ellenére – Ez nagy rátermettségre vall, mely mindannyiunknak nagy önbizalmat ad, a csapattól, az edzőn át, egészen a klubig. Célunk, a lehető legtöbb pont megszerzése. De nyugodtan kijelenthetjük, hogy még mindig versenyben vagyunk a többi csapattal és ez olyan dolog, mely büszkeséggel tölt el.”
A 13-ik döntetlen fényében a figyelem a héten a támadókra összpontosult.
„Ha megnézem a statisztikákat, azok minket igazolnak – ha megnézzük a gólkülönbséget, az a második legjobb a ligában. A legjobb természetesen a Milané, akik nem véletlenül vannak az első helyen. Aztán, nekünk van a legjobb védelmünk, a tréner modellje nagy áldozatot követel meg a támadóktól, akik keményen dolgoznak a csapatért. Természetesen, ha több gólt lőttünk volna, a dolgok most egyszerűbbek lennének. Ez egy olyan cél, melyen Conte már gőzerővel dolgozik, ám úgy érzem, nem kellene sanyargatniuk a támadókat – nekünk van a legjobb védelmünk [hála nekik], ezt vegyék figyelembe.”
juventushungary.hu