Recent comments

Friss Hírek

Allegri: Hiszek a csapatomban


Massimiliano Allegri első, angol lapnak adott nyilatkozata, mely a The Sun oldalán jelent meg.
“Számomra elképzelhetetlen, hogy valaki megnyerje a Bajnokok Ligáját anélkül, hogy klasszis játékosokat igazolna. Szerintem nem lehet megnyerni ezt a sorozatot klasszisok nélkül. Ez igaz az Arsenalra, a Milanra, de bármely más klubra is.” – kezdte mondandóját az edző.

Erős csapatom van, de a legfontosabb, hogy van három meghatározó játékosom a keretben, akik tapasztalatot, karaktert és technikai tudást és vezetői képességet adnak hozzá a csapathoz. Minden komoly csapatnak szüksége van vezetőkre. Az én filozófiám az, hogy minden klubnál két fontos vezető van. Az egyik technikai-taktikai, a msáik pedig a személyiségével, a karizmájával vezeti a többieket.”
“A Milanban a technikai vezér Zlatan Ibrahimovic. Ha a karaktert nézzük, akkor az előző szezon végéig Rino Gattuso volt a főnök, a mostani csapatban Van Bommel vagy Thiago Silva tölti be ezt a szerepet.”
Allegri 18 hónapja vette át a Milant és mostanra újra Európa egyik legerősebb csapatát építette fel. A klubhoz olyan nevek érkeztek, mint Robinho, Zalatan Ibrahimovic,  Kevin-Prince Boateng , Mark Van Bommel vagy Antonio Cassano. A nem könnyű játékosokat a fiatal edző egy ütőképes csapattá gyúrta össze és 2004 után először megnyerte a bajnokságot.
“Az Arsenalnak remek edzője van.” – védte meg ellenfele mesterét Allegri.
“A csapata mindig tudja, mit kell tennie a pályán, persze néha az ellenfeleken is múlik, mi valósul meg ebből. Nem tisztességes ennyit kritizálni Wengert, mert a klub minden évben elad egy-két nagy játékost, mégis képes rá, hogy a legjobb négyben szerepeljen a bajnokságban. Azt is hozzá kell tenni, hogy ha nagy trófeát akarnak nyerni, akkor meg kell tartaniuk a sztárokat. Melléjük pedig igazolni kell pár klasszist.”
“Ha valaki azt mondja nekem, hogy el kell adnunk Zlatant vagy Prince-t, nemet mondanék. Nem és nem…”
2007-ben Thierry Henry hagyta el az ágyúsokat a Barcelona kedvéért. A következő évben Mathieu Flamini épp a Milanhoz távozott, Alexander Hleb a katalánokhoz. Később Emmanuel Adebayor és Kolo Turé igazolt át a City-hez. A közelmúltban pedig Samir Nasri és Cesc Fabregas hagyták el a klubot.
“Ha eladsz egy klasszist a csapatból, az természetesen mentálisan kihat a többi játékosra is. Ez a tényező is nagyon fontos egy klubnál. Az ilyen transzferek egyértelmű jeleket küldenek a keret tagjaink és a szurkolóknak is.
“Ha a nyáron a Milan eladná pár sztárjátékosát, az azt jelezné a játékosoknak és a szurkolóknak, hogy a klubnak nincsenek komoly céljai. Amikor csapatot építesz, a legjobb játékosoknak maradniuk kell, legalább három-négy-öt évig. Ennyi idő kell ahhoz, hogy BL győztes csapatot lehessen építeni.Az én tervem és egyben célom is az, hogy két éven belül megnyerjem a csapattal a Bajnokok Ligáját.”
“Ha szerencsések vagyunk egy jó sorsolással akár idén is meglehet a döntő, de jelenleg a Real Madrid és a Barcelona előrébb jár mindenkinél. Ha egy meccsen kerülünk szembe velük, persze bármi megtörténhet.”
Allegri egyetért Wengerrel abban, hogy az Arsenal esélyei minimálisak a továbbjutásra kedd este, de figyelmeztet mindenkit, hogy a londoniak képesek sok gólos győzelemre, ahogy ezt megmutatták többször is a bajnokságban.
“Lehetséges innen fordítani, a fociban sok minden megtörtént már. Ha rögtön a meccs elején gólt szereznek és mondjuk még egyet a második félidő elején, akkor marad egy játékrésznyi idejük újabb kettőre. De sok egyéb variáció is lehet. Csináltak hasonlót a Tottenham ellen is. Ha hibázunk és nem koncentrálunk eléggé, okozhatnak problémákat nekünk. Persze a nagy előnyünk miatt mi vagyunk az esélyesek a továbbjutásra, ebben egyetértek Wengerrel. nagyon fontos, hogy hasonló mentalitásban játszunk majd, mint az első meccsen. Az Arsenal tele van tehetséges fiatal játékosokkal és ugye ott van még a kiváló formában futballozó Robin Van Persie is. Én azonban egyik játékosomat sem cserélném el velük. Senkit. Én hiszek a csapatomban, minden másnál jobban.”
acmilan.hu