Recent comments

Friss Hírek

De Jong fejes gólja döntötte el a milánói derbit

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 36. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén a Milan 1–0-ra legyőzte a kapura teljesen veszélytelen Intert, a találkozó egyetlen gólját Nigel De Jong szerezte a második félidőben.


A kezdő sípszót megelőző percekben a vendég Inter ultrái élőképpel búcsúztak a szezon végeztével visszavonuló klublegendától, Javier Zanettitől.

Az első félidő kevés akciót és kevés focit is hozott, az Inter egyetlen kaput eltaláló lövést (és egyetlen szögletet) sem tudott felmutatni, de a Milan is csak kettőt, ebből De Sciglio közeli lövése volt a nagyobb helyzet. Ha ehhez hozzátesszük, hogy a 38. percben Kaká két Inter-védő szorításában a felső lécet is eltalálta, kijelenthetjük, hogy a Milan már a szünet előtt közelebb állt a vezetés megszerzéséhez. 

Az Inter egy szem ígéretes lehetősége Nagatomo nevéhez fűződött, de a balhátvéd beadását lehalászta Abbiati.

A második játékrészben is a Milan veszélyeztetett először, az 55. percben Kaká szögletét követően Mexés bólintott mellé. 10 perccel később újra fejjel vette célba a kaput a hazai csapat, és ezúttal sikerrel járt: Balotelli tekert élesen középre egy jobb oldali szabadrúgást, Nigel De Jong a lemaradó Inter-védők előtt tisztán fejelhetett az ötösről, Handanovics mozdulni sem tudott. 1–0.

Az Inter próbált, de nem igazán tudott váltani a folytatásban, a vezetés megszerzését követően is inkább a piros-feketék előtt adódtak helyzetek: a csereként beállt Pazzini lesről talált a kapuba Balotelli lövését követően.

A hajrában mindkét fél ment előre, de újabb gól már nem született a 295. Derby della Madonninán, így a Milan öt nyeretlen városi derbi után ismét legyőzte az Intert és továbbra is maradt esélye elérni az Európa-liga-selejtezőt érő hatodik helyet, amelyet jelenleg a Torino foglal el.

AC Milan–Internazionale 1–0 (De Jong 65.)

forrás: NSO