Recent comments

Friss Hírek

BL: Itt vannak a kalapbeosztások

Ahogy az elbúcsúzó szezonban, úgy a következőben (2014-2015) is három olasz együttes képviseltetheti magát a Bajnokok Ligája küzdelmeiben, a bajnoki címet bezsebelő Juventus és a második Roma egyenes ágon kerül a csoportkörbe, míg a harmadik Napolinak ehhez a rájátszást, vagyis a Play-off kört sikeresen kell vennie.

 
Természetesen a következő szezonban is az UEFA koefficiens pontok alapján áll össze a csoportkör sorsolása előtti négy kalap, így eshet meg az, hogy míg a Shakhtar, a Basel vagy a Zenit második kalapos, addig a Napolit a harmadik, a Romát a negyedik kalapból húzzák majd, de még a Juventus is csupán a második kalapba került.

Igaz, ez a besorolás jól tükrözi az olasz csapatok utóbbi években nyújtott teljesítményüket a nemzetközi kupaporondokon, de azért egy határt nem ártana húzni…

Így akár összejöhet egy Real Madrid, PSG, Liverpool, Roma halálcsoport is, vagy a Napolinak egy tavalyihoz hasonló csoportkör, amiből ismét nagyon nehéz lenne továbbjutni.

Persze egy “EL csoport” is benne van a pakliban egy Porto, Juventus, Galatasaray, BATE négyessel, ahonnan pedig könnyedén tovább kellene jutni az olasz együttesnek.

Mindenesetre bő három hónap múlva kiderülnek a csoportbeosztások, addig is itt vannak a lehetséges kalapok. A csillagozott együtteseknek selejtezőt kell játszaniuk.





forrás: azzurri.co.hu