Recent comments

Friss Hírek

GARCIA: Meg kell tartanunk a legjobbjainkat

A francia L'Equipe-nek adott interjújában Rudi Garcia elmondta, hisz a klub projektjében és sokáig szeretne a Roma vezetőedzője lenni.

 
A francia tréner azt is elmondta, hogy a csapatot mindenképpen meg kell erősíteni, mert a következő idényben a BL szereplés miatt többlet terhelés lesz a csapaton és azt a jelenlegi keret nem bírná.

"Meg kell tennünk ezt, mert a BL-ben is szerepelni fogunk. A sérülések miatt jó pár játékost vesztettünk el az idény során. Ha úgy megyünk neki a BL-nek, hogy nem erősítünk, akkor falnak fogunk rohanni. Meg kell tartanunk a legjobb játékosainkat és még erősítenünk kell."- mondta Garcia.

"A cél az, hogy az előttünk tornyosuló feladatnak ne felkészületlenül fussunk neki. Nem rendelkezünk kimeríthetetlen forrásokkal, de mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy felkeltsük bizonyos játékosok érdeklődését. Tavaly 80 millió eurós bevételünk és 50 milliós kiadásunk volt, tehát nem kell mindenáron eladni. Szerencsére megvannak a források ahhoz, hogy felvegyük a harcot a Juventusszal és a BL-ben is tényezők legyünk."

"A vezetők célja az, hogy a Roma Európa egyik legjobb csapata legyen. Ezt nem lehet egy nap alatt elérni, hiszen Róma sem egy nap alatt épült, de jó úton haladunk."

"A szerződéshosszabbításról a következő szezonban fogok tárgyalni. Most a csapat Orlandóba utazik bemutató mérkőzést játszani, ezt követően rengeteg idő lesz ilyenekről beszélni. De nincs miért sietni, jelenleg élő szerződésem van. Hiszek a klub projektjében és jól érzem magam itt."

"Jó érzés látni, hogy nagyobb kluboknál is felmerül a nevem, ez valahol a munkám elismerése. A Roma az egyike azon olasz csapatoknak, akiket nagyon nehéz vezetni, de a pletykák a jövőmmel kapcsolatban semmin nem változtatnak. Maradni akarok."

"Ami a bajnokságot illeti, szerintem a 35. fordulóig volt esélyünk a bajnoki címre, akkor verte a Juventus a Sassuolót. De nincs mit sajnálni. Sokan emlékezhetnek arra, hogy miként változott meg a légkör az idejövetelemmel. Ha akkor azt mondja valaki, hogy klubrekordot jelentő pontszámmal fejezzük be a bajnokságot és közvetlenül a BL-be jutunk az év végére, akkor azonnal aláírtam volna. Nincs mit sajnáljak."

"A Juve nincs elérhetetlen távolságban, csak sajnos az első 10 megnyert meccsünk után voltak apróbb problémáink a szezon kezdetén. A Juventus egészen kivételes szezont futott, de azt a csapatot már jóideje erre építették fel."

"Hogy milyen a kapcsolatom az olasz médiával? Annyi biztos, hogy nagyon oda kell figyelnem. A meccs utáni időszak olyan, mint egy maraton. Míg Franciaországban a meccs után sajtótájékoztató kb. negyed órás, addig Olaszországban inkább egy és negyedórás. Normál esetben beszélnem kell a Sky Sportnak, a Mediasetnek, a Rai TV-nek, a Rai Radionak, az Al Jazeeranak, majd van egy sajtótájékoztató a klub saját csatornájának és mindig ugyanazt ismétlem meg." 


A klub időközben közzétette azon játékosok névsorát, akik elutaznak Orlandóba a hónap végén játszandó barátságos mérkőzésre.

A Roma május 22-25 között az ESPN Wilde World sport komplexumban fog edzeni Orlandóban és május 23-án a helyi csapat ellen lép pályára barátságos mérkőzésen.

A keret: Balasa, Bastos, Battaglia, Boldor, Castan, Dodo, Ferri, Florenzi, Ljajic, Lobont, Marin, Mazzitelli, Nainggolan, Paredes, Ricci, Sanabria, Skorupski, Taddei, Toloi, Totti. 


forrás: asroma.hu