Recent comments

Friss Hírek

BUFFON: A negyeddöntő a minimum

Az olasz válogatott és a Juventus kapitánya, Gianluigi Buffon úgy véli, hogy a Squadra Azzurra számára minden, vb-negyeddöntőnél gyengébb szereplés hatalmas csalódás.


Buffon segítségével Olaszország válogatottja megnyerte a 2006-os német vb-t, míg a 2012-es Európa Bajnokságon második helyen végzett.

A 36 éves veterán kapus véleménye szerint a csapat képes meglepetéseket okozni, míg a váratlan vereségek nincsenek benne a csapat játékában.

“Ha legalább a negyeddöntőig eljutunk, már azt mondhatjuk, hogy egy jó világbajnokságon, egy pozitív tornán vagyunk túl. De természetesen sohasem lehetsz teljesen elégedett. Most nem tudnám biztosra mondani, hogy bejutunk a döntőbe.”

“A mi nemzeti válogatottunk nagyon megbízhatóvá vált, amely megnyeri a kötelezőnek vélt meccseket. Néha azokon a meccseken is meglepetést okozunk, amelyeket nem esélyesként kezdünk, fejfájást okozva ezzel az ellenfelünknek. Itt most Spanyolországra gondolok, akikkel kétszer is döntetlent játszottunk az elmúlt időszakban, valamint Brazíliára, akiktől ugyan vereséget szenvedtünk, de jó meccset játszottunk.”

A Squadra Azzurra június 14-én Manausban Anglia ellen kezdi meg a dél-amerikai világbajnokságot, majd Uruguay-jal és Costa Rica-val is megmérkőzik a D csoportban. Buffon szerint Cesare Prandelli csapatának van a legjobb esélye a csoportgyőzelemre.

“Jelen pillanatban úgy vélem, hogy Olaszországnak van a legjobb esélye Uruguay-hoz és Angliához viszonyítva, hogy a legtovább jusson a tornán, legalábbis most, a kezdés előtt így vélem. Brazília, Spanyolország, Németország és Argentína az esélyesek, mögöttük egy kicsivel lemaradva állunk mi.”

forrás: Juventusfc.hu