Recent comments

Friss Hírek

EL: Pármai óvás elutasítva, a Torino indulhat az EL-ben!

Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) sportdöntő bizottságának legfelsőbb tanácsa harmadfokon sem adta meg adóhátraléka miatt az UEFA licencet a Parma csapatának, így az emíliai együttes mögött a Serie A hetedik helyén záró Torino indulhat majd az Európa Liga 2014/2015-ös szezonjában!


Mint arról korábban beszámoltunk, mintegy 300 ezer eurós adóhátralék miatt előbb első, majd pedig másodfokon sem kapta az európai kupainduláshoz szükséges licencet a Parma együttese. 

A klub természetesen fellebbezett a döntés ellen, de úgy tűnik hiába: a CONI sportdöntő bizottságának legfelsőbb tanácsa elutasította a kérelmet, így Roberto Donadoni csapata helyett a Torino indulhat az Európa Ligában.

„Épp most olvastam a számunkra kedvezőtlen ítéletet, a futball ezzel a döntéssel számomra ma véget ért! Kiszállok, csinálják tovább nélkülem” - nyilatkozta meglehetősen feldúltan az olasz Sportmediasetnek Tommaso Ghirardi, a pármai együttes elnöke. A kék-sárga egyesület azonban még az utolsó szalmaszálba belekapaszkodik, ugyanis végső elkeseredésében a lausanne-i székhelyű nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult, hogy megvédje igazát.


A húsz év után újra európai kupameccsre készülő Torino majd az Európa Liga selejtezőjének harmadik körében kapcsolódik be a küzdelmekbe, melynek az első találkozóit július 31-én, míg a visszavágókat pedig augusztus 7-én rendezik majd.


forrás: digisport.hu