Recent comments

Friss Hírek

CHIELLINI: A rasszizmus ellen csendben kell harcolni

Giorgio Chiellini a napokban egy Twitter kérdezz-felelek keretében olyan témák kapcsán fejtette ki véleményét, mint a rasszizmus és a futballisták homoszexualitásának eltitkolása.

 
A kérdezz-felelek találkozón hangsúlyosabban felmerülő téma volt a rasszizmus, erre okot adott a La Ligában Dani Alves banánevős esete, az Atalanta elleni meccsen egy szurkoló a Milan játékosa, Kevin Constant felé kést és banánt dobott, míg Mario Balotellit pár napja Covercianóban inzultálta rasszista rigmusokkal néhány fiatalember.

Giorgio Chiellinit arról kérdezték, hogy mivel régebben King Konghoz méltó melldöngetéssel ünnepelte a gólokat, megenné-e az elé dobott banánt, ezzel támogatva a rasszizmus elleni harcot.

„Nem szeretem a túl nyilvánvaló és mesterkélt gesztusokat.” - nyilatkozta a huszonkilenc éves Juventus alapember. „A rasszizmus ellen csendben és a mindennapi életben kell harcolni.”

A ballábas védőt ezt követően arról kérdezték, miért nyilatkoznak úgy a futballisták, hogy nem ismernek egyetlen homoszexuális labdarúgót sem.

„Azért, mert ez az igazság, egyetlen homoszexuális játékos se beszélt ilyesmiről…”

A hátvéd számos egyéb témában is kifejtette a véleményét, legyen az a Juventusszal vagy a válogatottal kapcsolatos.

„Hogy miért nem szeretik sokan a Juventust? Minden győztes csapat utálatot vált ki.

Didier Deschamps szerint Olaszország az egyik esélyese a világbajnokságnak? Az biztos, hogy jól ismer minket, kölcsönös a tisztelet irányába, remélem, hogy nyilatkozata jó ómennek fog bizonyulni.

Hogy milyen az élet egy ikertestvérrel? Nagyszerű, egyedi érzés, amit szerintem mindenkinek át kellene élnie.” - zárta mosolyogva a beszélgetést a harcos védő.

forrás: juventuz.blog.hu