Recent comments

Friss Hírek

VB 2014: Újabb olasz iksz; lemondhatnak Montolivóról?

Az olasz labdarúgó-válogatott sorozatban hatodik mérkőzésén maradt nyeretlen: a tavaly szeptember óta immár ötödik döntetlenjét játszó squadra azzurra és Írország londoni fellépésén nem született gól.


Az elmúlt napokban az olasz szaksajtó arról cikkezett, hogy Marco Verrattinak Prandelli jelentős szerepet szánhat a vb-n is, és mivel ő jól megérti magát a csapattárs Thiago Silvával, a szombati formációból alighanem nem ok nélkül maradt ki Danielle De Rossi. 

A védelemben helyett kapott Gabriele Paletta, Mattia Darmian és Mattia De Sciglio is, teljesítményük könnyen lehet, hogy döntő lesz abban, kiket visz magával az olasz kapitány Brazíliába. 

A támadósorban az olasz gólkirály Ciro Immobile mellett Giuseppe Rossi kapta meg, mögöttük pedig Riccardo Montolivóé lett a trequartista szerepköre.

Utóbbi ugyanakkor nem sokáig élvezhette a mérkőzést, a Milan középpályása a 15. percben ütközött Alex Pearce-szel, aki a földön maradt, és le kellett vinni a pályáról. A sérülés elsőre súlyosnak tűnik, az első jelentések szerint eltörött a sípcsontja, így számára alighanem ugrott a világbajnokság.

A Montolivo helyére beállt Alberto Aquilaninak sem volt jó mérkőzése, bő húsz percet töltött a pályán, amikor erős szédülése miatt le kellett őt is hozni Prandellinek. 

Mindezek mellett a kapuk keveset forogtak veszélyben, alighanem a többi olasz játékos fejében is megfordult, hogy egy szerencsétlen mozdulat miatt kár lenne lemaradni Brazíliáról, így a lelátón ülő angol szövetségi kapitány, Roy Hodgson aligha tudott messzemenő következtetéseket levonni az egyre közelgő manausi mérkőzésre vonatkozóan.

A második játékrészt Ciro Immobile révén góllal kezdték az olaszok, a találatot azonban leshelyzet miatt nem adta meg a játékvezető. A további cserék után kicsit élénkebb lett az olaszok játéka, Claudio Marchisio kétszer is lövőhelyzetbe került, ám egyik próbálkozással sem dicsekedhet.

Az írek közül Stephen Quinn találta el a lécet, majd a másik csereember, Simon Cox is közel volt a gólszerzéshez, amire az olaszok Marco Parolo közeli, oldalhálót találó lövésével választoltak.

Legutóbbi hatodik meccséből immár az ötödiken játszott döntetlent az olasz válogatott, amelynek kapitánya, Prandelli a holnapi orvosi vizsgálatok után dönt a szűk keretről. A június 15-i Anglia elleni vb-meccs előtt a squadra azzurra még egyszer lép pályára, június 4-én fogadja Luxemburgot.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
OLASZORSZÁG–ÍRORSZÁG 0–0


forrás: NSO