Recent comments

Friss Hírek

A végén csattant a Juventus ostora a Roma ellen

Az olasz labdarúgó-bajnokság 37. fordulójában a már bajnok Juventus látogatott a már biztosan ezüstérmes Roma otthonába.



Úgy kezdődött a mérkőzés, hogy egyik csapatnak sem volt már tétje.

A Juventus már megnyerte a bajnokságot, a Roma pedig betonbiztosan állt a második helyen. Egyedül a presztízs volt az, amiért küzdhettek a csapatok, a hazaiak szerették volna elvenni a Juventus hosszú ideje tartó veretlenségi sorozatát.

A Roma ragadta magához a kezdeményezést, a Juventus behúzódott a kapuja elé, onnan akart a vendégcsapat támadásokat indítani. Ebből azonban hosszú ideig semmi sem sikerült, viszont az első félóra végén átvetté az irányítást a torinóiak.

Llorente többször is gólt lőhetett volna, de vagy elpackázta a helyzetet, vagy Skorupski védett szépen. A másik oldalon Gervinho nyargalhatott tisztán a kapu felé, csakhogy Storari remekül védett. Az utolsó percben Pogba lőtt még egy kapufát, így tehát gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok. 

A második félidőt lényegében átalibizte a Juventus. Támadott a Roma, többet birtokolta a labdát a bordó-sárga csapat, de Storari jól állt a lábán. Teljesen beszorult a bajnok, de remekül védekezett. A meccsnek nem tett jót ez az egyoldalúság, nagyon kellett volna egy gól.

De az a gól csak nem akart jönni, egyre töményebb unalomba fulladt a bajnokság két élcsapatának találkozója. Az utolsó percekre még egy hatalmas rohamot indított a Roma, és úgy tűnt, változás már nem történik.

Aztán mégis történt, mert a 94. percben valamiért – talán először a félidőben – támadást indított a Juventus, és ennek gól lett a vége. Lichtsteiner futott el a jobb oldalon, remekül adott a túloldalra, ahol Osvaldo 11 méterről, kissé balról kapta a labdát, majd óriási gólt ragasztott a bal felső sarokba. 0–1
 
A meccsen látottak alapján a Juventus nem érdemelte meg a győzelmet, mert ha a Roma belövi a helyzeteit, akkor simán nyer. 

AS Roma–Juventus 0–1 (Osvaldo, 94.)

forrás: NSO