Recent comments

Friss Hírek

Kiesett a Bologna, a Catania és a Livorno

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság utolsó előtti fordulójában eldőlt, hogy a Livorno, a Catania és a Bologna búcsúzik az élvonaltól. 


A Sassuolo és a Chievo a következő idényt is a Serie A-ban kezdheti.


A kiesés elől menekülő Livornónak muszáj lett volna nyernie, ám hazai pályán 1–0-ra kikapott a Fiorentinától, amely Juan Cuadrado góljával bebiztosította negyedik helyét.

Livorno–Fiorentina 0–1 (Cuadrado 57.)


Később kiderült, hogy a livornóiak győzelmük esetén is búcsúztak volna az első osztálytól, mivel a Chievo elvitte a három pontot a Cagliari otthonából, a Sassuolo pedig huszáros hajrával megverte a Genoát. 

Sassuolo–Genoa 4–2 (Floro Flores 16., 89., Biondini 66. Sansone 87., ill.  Calaio 40., Cabral 76.)


Utóbbi eredmények következtében lett teljesen tiszta a kép a kiesést illetően, ugyanis a 29. perctől tíz emberrel játszó Catania 2–1-re nyert Bolognában, így a két csapat játékosai kéz a kézben búcsúztak a Serie A-tól, a Chievónál és az abszolút újonc Sassuolónál pedig kezdődhet az örömünnep.


Bologna–Catania 1–2 (Morleo 79., ill. Monzón 22., Bergessio 84.)


A Torino–Parma találkozó 1–1-re végződött. A hazaiak gólját „természetesen” Ciro Immobile szerezte – egy rövid hazaadásra lecsapva –, a gólkirályjelöltet azonban később kiállították, így 22 találattal zárja a Serie A mostani idényét.


Torino–Parma 1–1 (Immobile 42., ill. Biabiany 71.)


A Sampdoria–Napoli találkozónak már egyik csapat számára sem volt különösebb tétje, a nagyobb motiváció pedig a Napolit jellemezte, amely gólzáporos győzelmet aratott. A 2–5-ös végeredmény hét különböző játékos góljával alakult ki.


Sampdoria–Napoli 2–5 (Éder 30., Wszolek 88., ill. Zapata 19., Insigne 27., Callejón 32., Hamsík 47., Mustafi 61. – öngól)

forrás: NSO