Recent comments

Friss Hírek

THOHIR: Zanetti 4-es mezét visszavonultatjuk

Erick Thohir az Inter indonéz elnöke jelezte, hogy Javier Zanetti egy lenyűgöző játékos pályafutást zárt le 19 év után a klubnál és érezte magán azt a nyomást, hogy egy ilyen különleges eseményhez a menedzsment részéről is különleges döntésnek kell párosulnia, emiatt a legendás játékos 4-es számát visszavonultatják. 




Ezt követően már nem viseli senki sem az argentin válogatott csúcstartó fekete-kék 4-es számmal ellátott mezét.

A 40 éves csapatkapitány játékosként közel 19 éve szolgálja a klubot, amelynek színeiben 614. alkalommal lépett pályára a bajnokságban, és 12-szer talált be. Mindent egybevetve a 857. bevetését teljesítette tétmeccsen szeretett egylete szerelésében, ami – miként az előbbi adat – vonatkozó klubcsúcs. 










Zanetti az Interrel gyakorlatilag mindent megnyert, öt bajnoki cím, négy kupagyőzelem és négy Olasz Szuperkupa-győzelem mellett a Bajnokok Ligáját, az UEFA-kupát és a klubvilágbajnoki címet is elhódította.

Az argentin válogatott mezét 145 alkalommal pályára öltő védő hazájával az ezüstöket halmozta, a Copa Américán (2004, 2007) és a Konföderációs Kupán (1995, 2005) kétszer-kétszer, az olimpián egyszer (1996) végzett másodikként. 

forrás: Extrafoci.hu