Recent comments

Friss Hírek

Sneijder elköszönt, a Milan beindult - lapszemle


Kétség nem férhet hozzá, ez a Juventus hétvégéje volt. A Serie A 21. fordulójában a címvédő magabiztos játékkal verte az Udinesét, miközben a két fő rivális – vagyis a Napoli és a Lazio – csak döntetlent játszott.

A játéknap vasárnap esti zárómeccsén az Inter 1 pontot szerzett Rómában.  A döntetlennél valószínűleg Massimo Moratti klubelnök jobban örül annak a 7,5 millió eurónak, amit csapata Wesley Sneijder elengedéséért kapott. A holland játékos a Galatasarayhoz igazolt.


„Wesley elköszönt az Intertől, amely Rómában játszott döntetlent”. Ezzel a címmel a La Gazzetta dello Sport hétfői száma tökéletesen összefoglalta, a milánói fekete-kékek hétvégéjét.




A holland játékos végre döntött, és távozott a török Galatasarayhoz, korábbi klubja pedig a római Stadio Olimpicóban ért el döntetlent. Az Inter így négy pont távolságra van a 2. helytől, melyet a hétközben visszakapott 2 pontjának köszönhetően a Napoli foglal el. Az a Napoli, amely Cavani 100. Serie A-s góljának köszönhetően, egy pontot gyűjtött Firenzében. Az uruguayi csatár 17 találatával vezeti az olasz bajnokság góllövőlistáját, tavaly 23-mal lett harmadik, Ibrahimovic és Milito mögött. A Fiorentina elleni pontvesztésnek a Juventusnál örültek a legjobban, hisz a címvédő az Udinese elleni 4-0-s siker után 5 pont előnnyel vezet.


„Pogba, máris 30 milliót ér” , írta hétfői címlapján a Tuttosport, amely még 2 nappal a meccs lefújása után sem győzte dicsérni a szombaton duplázó francia játékost. A torinói sportnapilap internetes oldala ezen kívül beszámolt Gianluigi Buffon szerződéshosszabbításáról is. 
A Tuttosport információja szerint a 34 éves kapus 2015-ig kötelezi el magát, a megállapodás aláírására pedig ezen a héten kerülhet sor.



 „A Milan elindult felfelé, és most megpróbálja megszerezni Balotellit”. Hétfő reggel ezzel a címmel, és a Bologna ellen duplázó Pazzini hatalmas fotójával jelent meg a Corriere dello Sport. A római sportújság Silvio Berlusconit idézte, akinek nagy vágya Kaká Milánóba csábítása mellett Mario Balotelli megszerzése. Adriano Galliani ezzel kapcsolatban annyit mondott, ha a Manchester City csökkenti a csatár árát, a Milant „érdekli” az üzlet. A CdS a Juventus „szökési kísérletéről” is beszámolt első oldalán, hisz sok szakíró szerint az 5 pontos előny – a Napoli hétvégi döntetlenje miatt – elég megnyugtatónak tűnik.

A nagyok után zárásként foglalkozzunk a kiscsapatokkal is. A 21. forduló után a 18., vagyis kieső helyen álló Genoa (Tőzsér Dániel együttese) ismét edzőt váltott. A Catania vasárnap 2-0-ra nyert a Marassiban, a vereség után pedig a vezetőség - ez a Genoa esetében, Preziosi elnököt jelenti - elköszönt Luigi Delneritől. Az október végén kinevezett edző utódja az a Davide Ballardini lesz, aki a 2010-2011-es szezonban már irányította a Genoát. Legutóbb a Cagliarinál dolgozó Ballardinira jó szívvel emlékezhetnek vissza a szurkolók, hisz vezetésével a csapat mindkét városi derbit megnyerte a Sampdoria ellen. Az új edző szombaton, a Juventus otthonában mutatkozik be.

forrás: hatharom.hu