Recent comments

Friss Hírek

Serie A: 2012 Pirlo éve volt



Andrea Pirlo egy igazi bajnok, akinek a tehetsége minden határon túlmutat. Eredeti stílus és kifogástalan magatartás mind a pályán, mind a pályán kívül, ez teszi őt követendő példává.

Valószínűleg ezek miatt, az olasz foci szerelmesei Andrea Pirlot szavazták meg 2012 legjobb játékosának a Serie A Facebook oldalán kiírt szavazásán.

Ez az eredmény senkit sem lepett meg, hiszen Szundi elképesztő magabiztossággal mozgatta a Juventust az elmúlt 12 hónapban, vezetésével a csapat megnyerte a bajnokságot, elhódította a Szuperkupát és irányításával a Bianconeri ebben a szezonban is a tabella legfelső fokáról tekint le ellenfeleire, miközben csoportelsőként kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába, és nem utolsó sorban kimagaslóan teljesített az olasz válogatottban a nyári Európa-bajnokságon.

Andreát most a drukkerek emelték a többiek fölé: 67000 szavazat érkezett a Serie A facebook oldalára, ebből az Öreg Hölgy játékmestere 13 398 szavazatot kapott, amivel épphogy maga mögé utasította Stephan El Sharrawyt, aki 13 292 voksot kapott, a harmadik helyet pedig Edinson Cavani szerezte meg 5 669 szavazattal.

Az idei évben ez az első díj, amit Pirlo bezsebelhetett, azonban van egy másik kiírás, amiben szintén versenyben van. Buffonnal, Barzagli-val és Marchisioval együtt ott vannak a nevezettek között az UEFA Év csapata 2012 kiírásban, amit szintén a szurkolók szavazhatnak meg. Január negyedikéig mindenki leadhatja a szavazatát ide kattintva.


Juventusfc.hu