Recent comments

Friss Hírek

Pontosztozkodás a Roma-Interen


Rangadóval zárult az olasz labdarúgó Serie A 21. fordulója: az AS Roma az Olimpicóban 1–1-et játszott az Internazionaléval. 


A Roma nekiesett az igen tartalékos Internek, két helyzettel nyitott, majd Daniel Osvaldo a 10. percben be is talált, igaz, az asszisztens lest jelzett – centiken múlott... Ha ez a döntés felháborította a Roma drukkereit, a következő fontos ítéletnek már örülhettek: a 20. percben Bradley és Andrea Ranocchia összecsapásánál tizenegyest kapott a Roma, melyet Francesco Totti erőből a jobb felső sarokba lőtt.


1–0 után Erik Lamela szép csavarása kerülte el kevéssel a kaput, majd az Inter is feléledt: Fredy Guarín egy szokásos, brutális erejű lövése szállt el a kapu fölött, Juan Jesus mellé fejelt egy szöglet után, majd Marko Livaja döngette meg félmagasan a kapufát. 

Az Inter egyre közelebb került a gólhoz – Federico Balzaretti egy gólvonalas mentést is bemutatott, hogy megakadályozza ezt –, majd közvetlenül az első félidő vége előtt „célba is ért", Guarín a jobb oldalról, az alapvonalról centerezett, a berobbanó Rodrigo Palacio pedig a hálóba küldte a labdát.


A második félidőben hosszabb időszakokra „eltűnt" a középpálya, nyílt volt a játék, a több lehetőség pedig a Roma előtt adódott. Az 51. percben Osvaldo egy az egyben lépett ki, de Samir Handanovic menteni tudott, majd a szlovén kapus a hajrában Lamelával tolt ki. Közben Iván Piris is pontatlan befejezéssel rontott el több lehetőséget, míg az Inter részéről Guarín lövőkedve volt végig töretlen. Igaz, a bombák ezúttal nem párosultak precíz célzással...

A sokat kezdeményező Roma erőfeszítései végül hiábavalónak bizonyultak, a fővárosiak nem tudták megszerezni a három pontot érő gólt: az Internazionale értékes döntetlennel távozott, igaz, az egy ponttal „lőtávolon kívül” van második és harmadik helyet elfoglaló Napoli, Lazio duó mögött.

AS Roma–Internazionale 1–1 (Totti 22. – 11-esből, ill. Palacio 45.) 


forrás: NSO