Recent comments

Friss Hírek

Olasz Kupa: A Juventus ismét kiejtette a kupából a Milant


Bár gyorsan hátrányba került, gyorsan egyenlített is, majd eseménytelen második félidő után hosszabbításban harcolta ki az elődöntős szereplést a Juventus a Milan elleni rangadón az Olasz Kupában.

Nem nagyon tapogatóztak a csapatok, mindkét oldal úgy gondolta, hogy gyorsan dönteni kell, a Milan pedig már a hatodik percben be is talált. Boateng balról visszatett labdáját Pazzini továbbtalpalta, a mögött menetrend szerint érkező Stephan El Shaarawy pedig 16 méterről a jobb alsóba lőtt. (0-1)

Egyik csapat sem a létező legerősebb összeállításában állt ki, így a Juventusban a padon ült Pirlo, de nélküle is gyorsan egyenlített a csapata. Giovinco végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos előteréből a 12. percben, és nagyszerűen lőtt a jobb felsőbe. (1-1)
Nem ült le a meccs ez után sem - bár a Milan eléggé hátra vonult -, de a gólok nem szaporodtak. Matri próbálkozásánál Amelia védett, Vidal és Giovinco nem találtak kaput, a másik oldalon pedig El Shaarawyt másodszor már időben meg tudták állítani a védők.

A szünet után még egyértelműbb lett a hazai fölény, de hiába járatták szokás szerint jól az ellenfél tizenhatosa körül a labdát a torinóiak, kevés volt az igazi helyzetük. A széleken egyszer-egyszer megbontották a vendégvédelmet, de ez kevés volt, ahogy a Milannak is, hogy a hajrában már el-eljutott a hazai tizenhatoson belülre.

Így hosszabbítás következett, aminek az elején gyorsan összeomlani látszott a piros-feketék addig masszív felépítménye. Mexés hibája után De Ceigle középre passzolt, ott pedig Vucinic a hálóba. (2-1)

A gól után azonnal megfordult a játék menete, a Juventus vonult vissza a saját térfelére, és várta, hogy a Milan mit lép. Allegri együttese próbált reagálni, de a 106. percben leadott Montolivo-lövésig nem volt veszélyes, azt pedig Storari védte. Egyébként legkésőbb a tizenhatos környékén a hazaiak általában megszerezték a labdát, és viszonylag könnyen feloldották a vendégek gyengécske nyomását.

Niang nem sokkal később a kapu közelébe került, lövőhelyzetbe is cselezte magát, de nagyon gyengén a kapus kezébe gurított. A másik oldalon Isla dönthetett volna, de Amelia hatalmasat védett, majd az utolsó percekben óriási lehetőségeket hagyott ki a Milan. Traoré egy visszafejelt labdával kapásból telibe találta a középen álló Storarit, majd El Shaarawy lövését blokkolták a végén.

Így nem tudott másodszor betalálni a vendégcsapat, a Juventus megtette az újabb lépést a tizedik kupagyőzelme felé.

JUVENTUS–MILAN 2–1 (1–1, 1–1, 2–1)
G: Giovinco (12.), Vucsinics (95.), ill. El Shaarawy (6.)


hatharom.hu