Recent comments

Friss Hírek

Olasz Kupa: Hosszabbítás után ment tovább az Inter


Az Internazionale hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a Bolognát a labdarúgó Olasz Kupa negyeddöntőjében.

Milánóban esett az eső, a vizes talajon mindkét oldalon előszeretettel vállalkoztak átlövésekre a játékosok. Pörgős, jó iramú volt a találkozó, a 9. percben Cassano megcsinálta magának a helyzetet, majd a bal alsó mellé lőtt. A 27. percben Pasquato balról, 15 méterről lőtt, Handanovic védeni tudott. 

A 32. percben ismét Cassano veszélyeztetett, majd a 34. percben óriási gólt rúgott Fredy Guarín: Cassano passza és egy testcsel után 17 méterről pókhálózta ki a bal felsőt (1-0). A 41. percben Handanovic óriási bravúrral védett Gilardino fejesénél, a félidő végén pedig Diamanti 24 méteres bombáját hárította a szlovén kapus.

A második félidő elején Gilardino jobb oldali szabadrúgását semlegesítette Handanovic. A Bologna ment előre, az Inter visszahúzódott, és kontrákból próbált veszélyeztetni, a 70. percben Cassano ziccerben a jobb alsó mellé gurított. A 75. percben Gilardino egyenlíthetett volna, ám a kapu mellé fejelt. 

A 77. percben Palacio startolt rá a labdára, és 20 méterről a kapu bal oldalába csavart (2-0). nem dőlt el a meccs, a 80. percben Diamanti jobbról, 18 méterről a kapufa segítéségével lőtt a hálóba (2-1). 

A 82. percben Ranocchia a saját kapufájára bólintott, majd Hanadnovic vetődött a labdára. A 84. percben már egyenlő volt az állás: jobb oldali beadás után Gabbiadini lőtt közelről a jobb alsóba (2-2). 

Ranocchia lesről talált a hálóba, a ráadásban Handanovicnak és Agliardinak is volt egy-egy bravúrja.

Az Inter fél lábbal már az elődöntőben volt Palacio gólja után, ám mégis következett a hosszabbítás.

A hosszabbítás második félidejében pörögtek fel az események, a 109. percben Diamanti 18-ról tekert a kapu mellé, a 111. percben Zanetti továbblőhette volna a hazaiakat: lövése kijött Agliardiról, az ismétlést mellévágta a kapitány. A vendégeknél Gabbiadini dönthetett volna, ám Handanovic ölébe fejelt. 

Az utolsó pillanatban Ranocchia lett a kék-feketék hőse: jobb oldali szöglet után az ötösről csúsztatott a hálóba (3-2). A korábban kis híján öngólt szerző védő góljával az Internazionale küzdhet tovább a Coppa Italiáért.

NEGYEDDÖNTŐ

Internazionale–Bologna 3–2 – hosszabbítás után



hatharom.hu