Recent comments

Friss Hírek

Milan: Nyerni kell a sereghajtó ellen



A piros-feketék egy Roma elleni 4-2-es vereséggel zárták a 2012-es évet. Most pedig a téli szünetet követően folytatódik a Serie-A.

A Milan vasárnap délután 15:00-kor fogadja a Sienát. Íme a beharangozó.

A Milan egy gyenge szezonkezdetet követően egyre jobb teljesítményt nyújtott, a bajnokságban jelenleg a 7. helyen áll 27 ponttal, 8 győzelemmel, 3 döntetlennel és 7 vereséggel. Érdekesség, hogy az utóbbi 5 mérkőzésükből 4-et megnyertek, beleértve a bajnoki címvédő Juventus ellenit, míg legutóbb az AS Roma ellen 4-2-es vereséget szenvedtek.

Massimiliano Allegri kijelölte keretét, amelyben nem szerepel sérülés miatt Didac Vila, Djamel Mesbah, Daniele Bonera, Mario Yepes, Cristian Zapata, Nigel de Jong és Bakaye Traoré, míg Philippe Mexés eltiltott. Robinho kimaradt a keretből, Pato pedig ugyebár a Corintihanshoz igazolt.

Íme a Milan kerete: Abbiati, Amelia, Gabriel – Abate, Acerbi, Antonini, Cristante, De Sciglio – Ambrosini, Boateng, Constant, Emanuelson, Flamini, Montolivo, Muntari, Nocerino, Strasser – Krkic, El Shaarawy, Niang, Pazzini.

A gazzetta.it szerint Allegri a 4-3-3-mas felállást fogja alkalmazni. A keretben csupán egy középhátvéd, Acerbi neve szerepel, tehát a várakozások szerint De Sciglio lesz a másik középhátvéd, Abate a jobb-, míg Constant a bal oldalon kaphat szerepet. A középpálya Montolivo, Ambrosini, Nocerino hármasból állhat, míg a három támadó Boateng, Pazzini és El Shaarawy lesz.

A Milan várható kezdőcsapata: 4-3-3: Amelia – Abate, De Sciglio, Acerbi, Constant – Montolivo, Ambrosini, Nocerino – Boateng, Pazzini, El Shaarawy.

Massimiliano Allegri, a csapat vezetőedzője megerősítette, sikertelenül zárultak a tárgyalások a Santosszal, így Robinho marad a Milanban, valamint Kevin-Prince Boateng és Ignazio Abate sem fog távozni.


A Milan még csütörtökön lépett pályára a Pro Patria ellen egy felkészülési mérkőzésen, de az első félidőben félbeszakadt a találkozó, miután az ellenfél szurkolóinak kisebb csoportja rasszista megnyilvánulásokkal illette a csapat színesbőrű játékosait, Kevin-Prince Boatenget, M’Baye Niangot és Sulley Muntarit.

“Én nem láttam ma idegesnek. Úgy tűnik, kiengedte a gőzt és megnyugodott. Ő a Milan játékosa, és nem fog távozni” – mondta Allegri az újságíróknak Boatengről. 

Majd Allegri megerősítette, sikertelenül zárultak a tárgyalások a Santosszal Robinho átigazolásáról, tehát a brazil támadó marad a Milanban, ellentétben Patóval, aki visszatért hazájába és a Corinthianshoz igazolt. “Megszakadtak a tárgyalások a Milan és a Santos között, nem sikerült megállapodni, így Robinho marad. Abate boldog a Milanban, és nem fog távozni. Nem volt és nem is lesz szó a távozásáról.”

“Drogba? Elsősorban a fiatalokra szeretnénk összpontosítani, és Drogba nem fog csatlakozni hozzánk, mivel az életkora miatt nem fér bele a jövő Milanjába. 

Balotelli? Ő a Manchester City játékosa. Neki csak a játékra kell koncentrálnia, különben tönkreteheti a karrierjét” – fejezte be.

A Siena helyzete sem rózsás, az olasz klub a Serie-A sereghajtója, 5 ponttal lemaradva a már nem kieső 17. helyezett Cagliaritól. A Siena 18 mérkőzésen 4 győzelmet, 5 döntetlent és 9 vereséget tudhat maga mögött, valamint 11 pontot szereztek. Az utóbbi 4 mérkőzésüket elveszítették.

Giuseppe Iachini, a Siena vezetőedzője kijelölte 24 fős utazó keretét, amelyben nem szerepel Larrondo, Vitello, Terzi és Calaio neve.

Íme a Siena kerete: Campagnolo, Farelli, Pegolo – Angelo, Belmonte, Contini, Del Grosso, Dellafiore, Felipe, Neto, Paci, Rubin – Bolzoni, Coppola, D’Agostino, Mannini, Rodriguez, Valiani, Vergassola, Verre – Bogdani, Paolucci, Reginaldo, Rosina.

A gazzetta.it szerint Iachini a 3-5-2-es felállással fogja pályára küldeni játékosait.

A Siena várható kezdőcsapata: 3-5-2: Pegolo – Neto, Paci, Felipe – Angelo, Bolzoni, D’Agostino, Vergassola, Del Grosso – Rosina, Bogdani.

A két csapat összesen 16 mérkőzésen találkozott egymással, amelyen 13 Milan és 1 Siena győzelem született, míg 2 alkalommal döntetlen lett a végeredmény. Ezeken a mérkőzésen a Milan 38, a Siena 14 gólt szerzett. A rossonerik egyedül 2005-ben kaptak ki idegenben 2-1-re.

A találkozót Gianpaolo Calvarese vezeti. A 36 éves játékvezető 2009. májusában debütált a Serie-A-ban, és azóta 14 első osztályú mérkőzést vezetett. 

Calvarese a Milannak egy mérkőzést vezetett, az Olasz kupában a Reggina ellenit, amely 3-0-s győzelemmel zárult. A Sienának két Serie-A, öt Serie-B és egy Olasz kupa meccset vezetett, a mérleg 3 győzelem, 4 döntetlen és 1 vereség.


acmilan.hu