Recent comments

Friss Hírek

Lazio, Inter, Fiorentina? Merre tovább Frank Lampard?


A Lazio és az Inter után újabb olasz klubbal hozta szóba a talján sajtó a Chelseat nyáron elhagyó Frank Lampardot. A középpályást ezúttal a firenzeiekkel boronálja össze a szóbeszéd, de vajon hogyan dönt majd néhány hónap múlva a brit klasszis?

Borja Valero a sajtón keresztül üzent a Chelsea klasszisának ma tett nyilatkozatában, a spanyol örömmel fogadná csapattársai között Frank Lampardot.

A nyilatkozat nem a véletlen műve, délelőtt ugyanis robbant a bomba, az angol állítólag ügynökén keresztül üzent; örömmel csatlakozna a Violákhoz. A labdarúgó régi csodálója az észak-olasz városnak, az utóbbi évek során négyszer-ötször is tiszteletét tette Firenzében, s mivel Della Valle klubja igazán ambíciózus módon építkezik az utóbbi hónapok során, a hírek alapján a 34 éves sztár örömmel ötvözné egy helyütt két szenvedélyét, s zárná pályáját Montella irányítása alatt.

A hír kétségkívül hízelgő a lilák számára, valóságtartalmának egy része azonban erősen megkérdőjelezhető.


Biztosak vagyunk ugyan abban, hogy a londoniak kiválósága valóban oda van a költői szépségű városért, mint ahogyan nem kevésbé ejthette rabul akár Róma, vagy kis jóindulattal Milánó is, de nem fogadnánk nagyobb összegben arra, hogy a játékos végül a Serie A-ban folytatná a következő szezontól pályafutását.

Angliában ritka rossz reputációval bír az olasz bajnokság az utóbbi évek botrányai után, egy hazájában saját imázsára komolyabban adó klasszis, még ha levezetésként is, biztosan más úticélt választ magának. Pláne, ha valóban a levezetés helyszínének kiválasztása a kitűzött cél, a Serie A nem az a bajnokság, ahol békésen elvilloghat csillagászati összegekért egy utolsó útjára induló veterán.

Itáliánál ennél sokkal ideálisabb országok várják tárt karokkal e legendákat, egy angolszász sportoló számára pedig szinte adja magát a választás; irány Amerika!

Meglepődnénk tehát, ha Franky végül nem a tengerentúlon landolna a nyár közepén, persze, ha igazi kihívásra vágyik, ahol olyan korabeli legendákkal mérheti össze erejét, mint Francesco Totti, Gianluigi Buffon vagy éppen Antonio Di Natale, úgy akár el is fogadhatja a kihívást.

Jó példával mindenesetre szolgáltak már az ezt megelőző évek; Klosénak nagyon is bejött a váltás.


azzurri.co.hu