Recent comments

Friss Hírek

Juventus: Marotta a csatárkérdésről


Giuseppe Marotta tegnap este a Rai2 műsorának volt a vendége és egy sok mindenre kiterjedő interjút készítettek vele, mi ezúttal csak a legfontosabb részeket osztjuk meg veletek, elsősorban a csatárkérdésről és a bajnokságról.

A Lazio hétvégi győzelmével úgy tűnik, hogy a Juventus elsőszámú üldözőjévé lépett elő, már „csak” 5 pont a rómaiak hátránya.

„Csak magunkkal foglalkozunk, én nyílván nem tudom, hogy valóban létezik-e ez a mostanában rendkívül felkapott „anti-Juve” tényező, és hogy ennek a kifejezésnek valóban a futballszótárban kellene-e lennie manapság, de annyi bizonyos, hogy jelenleg megérdemelten vezetjük a tabellát és a saját házunk táján kell söprögetnünk. A Sampdoria elleni mérkőzés papíron talán a mienk volt, és a vereségünk, ahogy önök mondták, igazán „nagy port kavart.” Most saját magunkkal kell foglalkoznunk, meg kell akadályoznunk, hogy hasonló teljesítményt nyújtsunk a jövőben. Persze lehet, sőt kell is némi önkritikát gyakorolnunk, ez segíthet bennünket, hogy elkerüljük a hasonló hibákat.”

Mindenki tudja, hogy a Juventus elsőszámú célpontja a mercaton egy klasszis csatár megszerzése. Az előző nyár végén állítólag Berbatov és Rossi iránt is élénken érdeklődött a Juve, ők bár klasszisnak nem nevezhetőek, azért talán előrelépést jelentettek volna. Végül mindkét játékos máshol kötött ki.

„Giuseppe Rossi a sérülése előtt minden bizonnyal az egyik leggyorsabban feltörekvő játékosa volt az olasz futballnak. Nem telt el olyan sok a sérülése óta, ezt a Fiorentina is egész biztos, hogy felmérte mielőtt leigazolták. Természetesen kívánom, hogy Rossi minél hamarabb formába lendüljön. Ami minket illet az ügyben, egyáltalán nem avatkoztunk közbe a Fiorentina tárgyalásaiba, ahogy őszintén szólva Berbatov esetében sem. Még akkor sem, ha persze van köztünk némi rivalizálás, de ezek bevett dolgok a mai fociban, mondhatni tipikusak az átigazolási piacon, és egyáltalán nem lehet beszélni a Juventus gátlástalanságáról, inkorrektségéről.”

Ami Joveticet illeti, a Juventus természetesen követi a játékos sorsát, de Marotta szerint ez nem jelent semmit.

„Azért követjük őt, mert egy jó játékos, nem csak azért, mert mi mondjuk: fiatal, minőségi játékos, és az eddigi karrierje alapján szép jövő áll előtte, de ezen kívül soha semmilyen tárgyalás nem volt a Juventus és a Fiorentina között az ügyben, jelenleg még nem is áll szándékunkban ezt kezdeményezni.”

Persze azért mindenki szívesen látna egy Cavanihoz hasonló játékost Juventus mezben, de Marotta szerint erre nem feltétlenül van szükség.

„Cavani nem csak egy szimpla tehetség, a világ legjobbjai közé tartozik, és egy olyan nehéz bajnokságban vezeti a góllövőlistát, mint az olasz. De persze a Napoli játékosa. Az előző mercaton az tettük, amit tennünk kellett és sikerült is véghezvinnünk azt, amit terveztünk. Elsősorban a bajnokságot tűztük ki célként, valamint hogy nekünk legyen a legjobb támadósorunk. Ez már az idei évben is megvalósult, Conte taktikája különösen jól használja ki a játékosok képességeit, így a középpályások és a védők is gyakran segítik a támadásokat.”

Talán mostanában leggyakrabban Drogbát boronálják össze a Juventusszal.

„Természetesen sok játékos esetét felmértük, ez Drogbánál sem volt másképp. Feljegyeztük, hogy elérhető, majd a gazdasági egyeztetés sikeressége után általában az edző kezében van a döntés.”


Juventusfc.hu