Recent comments

Friss Hírek

Conte: Bátor játékot és választ várok


Antonio Conte a Sampdoria ellen elszenvedett vereség után győztesen akar visszatérni a ma esti Milan elleni Olasz Kupa-mérkőzésen.
A menedzser a szokásos meccs előtti sajtótájékoztatóját a hétvégi váratlan fiaskóra való visszatekintéssel kezdte.

"Egyértelmű, hogy a Sampdoria elleni vereség nagyon fáj. 11-en játszottunk 10 ellen, és egy nagy csapatnak sohasem szabad megengednie, hogy ilyen megtörténjen, különösen, amikor már vezetünk is, és úgy tűnt, hogy minden a kezünkben volt."

"Természetes, hogy a vereség csalódottságot, keserűséget és dühöt hoz magával. Ez egy minden szempontból furcsa mérkőzés volt: a kapott gólok, a kihagyott helyzeteink... De még vannak olyan meccsek, amiket meg kell nyernünk."

"A Milan ellen térünk vissza a pályára, és nagyon szeretnénk egy erős játékot a pályára vinni. Bátor játékot és választ várok, mivel az elődöntőbe akarunk jutni."

Az interjú alatt Conte azt is elmondta, hogy az Olasz Kupát arra is szeretné felhasználni, hogy olyan játékosoknak is lehetőséget adjon, akik lényegesen kevesebbszer léptek pályára az idei szezonban, mint a többiek.

"Néhány dolgot meg fogok változtatni a holnapi meccsen. Úgy hiszem, hogy az a helyes, hogyha mindenki fejlődését megfigyelem, különösen azokét, akik kevesebbet szerepeltek az idén. Tavaly ugyanezt a módszert használva a döntőig meneteltünk. 

Az olyanok, mint Marrone, Giaccherini és Padoin, mindig mindent beleadnak, és dühít engem, hogy nem tudom őket többször használni. Azt hiszem, megérdemlik, hogy megkapják a lehetőséget azok után, ahogy a héten dolgoztak."

"Marrone Pirlo helyén fog játszani a középpálya közepén. Látva a Bonucci helyettesítésével elért fejlődését, most azt akarom megnézni, hogy Pirlo helyetteseként hogyan fejlődik. Ő egy sokoldalú fiatal, akiben nagy potenciál van, és aki a Juventus jelenét és jövőjét testesíti meg."

Kérdőjelek sokasága magasodik Mirko Vucinic és Claudio Marchisio állapotával kapcsolatban, és ezért Conte megragadta az alkalmat, hogy a szóban forgó két játékosról információkat osszon meg velünk.

"Vucinic felépülőben van, így szemmel tartjuk, hogy mennyi percet tölt a pályán. A célunk az, hogy egy egész meccset is képes legyen végigjátszani. 
30 percre volt képes vasárnap, azóta edzett és fejlődik. Őszintén szólva még nem tudom, hogy megkockáztassam-e az egész meccsre, vagy csak növeljem a percei számát."

"Hála Istennek, Marchisio csak egy kisebb sérülést szenvedett el, amin remélhetőleg a következő néhány nap során túl is lép, így a lehető leghamarabb visszakaphatjuk őt. Claudio egy fontos játékos, aki hatalmasat fejlődött az elmúlt 1,5 év során. Örülök, hogy nem komoly a sérülése."

Visszatérve a mérkőzésre, Conte a szerdai találkozó fontosságát emelte ki, melyen két történelmi olasz nagycsapat fog összecsapni a Juventus Stadionban.

"Minden egyes Milan elleni meccsnek megvan a maga pikantériája. Két nagyszerű csapat néz szembe egymással, ugyanúgy, mint amikor az Interrel, a Napolival, a Romával vagy a Lazióval játszunk. Ők az olasz futball nagy csapatai, ezért ezek mindig minden körülmények között fontos mérkőzések."

"Allegri nagyszerű munkát végzett a Rossonerivel. Megnyerte a Scudettót, a Szuperkupát, második lett tavaly, és ismét a Bajnokok Ligája egyenes kiesés szakaszába navigálta csapatát. Véleményem szerint kiváló munkát végez. A pályán riválisok vagyunk, de mindig tiszteljük egymást."


Juventusfc.hu