Recent comments

Friss Hírek

Allegri: a Juve a legstabilabb csapat Itáliában


Massimiliano Allegri megtartotta a sajtótájékoztatóját a Juventus elleni olasz kupa mérkőzés előtt.

A tréner először arról beszélt, hogy ragaszkodik a 2014 nyaráig szóló szerződéséhez. Ez azért került szóba, mert Berlusconi tegnap az edző jövőjét érintő kérdésre kitérő választ adott: „Tiszteletben fogom tartani a 2014-ben lejáró szerződésemet és mindent meg fogok tenni, hogy a maximumot nyújtsam. Berlusconi nyilatkozatai? Ezekről nincs semmi mondanivalóm, nem kommentálom az elnök úr szavait.”


Ezt követően Allegri már a Juventus elleni kupaütközetről szólt: „A szerda esti mérkőzés egy nagy intenzitású összecsapás lesz, ahol mindkét csapat megmutatja majd a védekező erejét. Meg kell ismételnünk azt a teljesítményt, amelyet a múlt héten a Siena ellen mutattunk. Realistaként tekintek a mérkőzésre. Keményen dolgozunk, hogy fejlődjünk, de nem várható el, hogy 90 percen keresztül uraljuk a mérkőzést. Az elődöntőbe jutás a célunk, de nehéz lesz, mivel a legerősebb ellenféllel játszunk. Kár, hogy ez csak egy negyeddöntőért folyó harc lesz. A Juventus a legerősebb és a legstabilabb csapat az olasz bajnokságban. A szezon első felében 44 pontot gyűjtöttek. Nehéz negatívumot találni a csapatukban.”

Allegri dolgát megnehezítik a sérültek: „Mario Yepes, Daniele Bonera és Cristian Zapata játékára a Juventus elleni mérkőzésen sem számithatok, viszont Philippe Mexés visszatért. Constant állapotát holnap vizsgáljuk meg, és akkor döntök a szerepléséről. Pazzini biztosan kezdeni fog holnap, mivel vasárnap nem játszhat a Sampdoria ellen az eltiltása miatt. Bojan szerepléséről sem döntöttem még. Muntarinak térdproblémája van, nem vészes, de nem léphet pályára holnap és vasárnap sem. Robinho vasárnapra rendben lesz és a rendelkezésemre fog állni a Sampdoria ellen.”

Allegri röviden kitért Boatengre is: „a nyilatkozata a Bildnek érthetetlen. Nekem semmit nem emlitett a távozásával kapcsolatban. Ő boldog a Milanban és marad. Torino városa nagyon barátságos, és remélem, hogy holnap nem lesznek rasszista beszólások a szurkolók részéről.”

Allegrit természetesen kérdezték a januári átigazolási szezonról is, de a vezetőedző nem volt hajlandó belemenni a részletekbe. „Tegnap este egy 3 órás tárgyaláson vettem részt. Számos igazolást értékeltünk, az érkezőket és a távozókat egyaránt. Együtt fogjuk eldönteni a vezetőséggel, hogy mit tegyünk.

 Mario Balotelli? Ő minden bizonnyal az olasz foci segítségére lehet.

Davide Santon? Ő a Newcastle játékosa és nem helyes más klubok játékosairól beszélni. Én azokkal a játékosokkal foglalkozok és dolgozok, amelyeket megkapok a vezetőségtől.”


acmilan.hu