Recent comments

Friss Hírek

A Juventus kiütötte a Fiorentinát

Négy döntetlen után újra győzni tudott a Juventus, nem is akármilyen különbséggel: a torinói együttes Firenzében nyert 5–0-ra.



Egy gyengébb formában lévő Fiorentinához látogatott a még mindig veretlen Juventus. A firenzeiek a legutóbbi hat meccsükből csak egyet tudtak megnyerni, még a kiesőjelölt Cesena ellen, és várható volt, hogy a torinóiak ellen sem vár rájuk könnyű találkozó.
A feltételes mód már az első húsz percben kijelentőre változott. Bár a hatodik percben még megúszták a hazaiak, Mirko Vucsinics lövése ugyanis a jobb kapufáról kijött, Alessandro Matri ismétlése pedig elkerülte a kaput. A 15. percben azonban gyönyörű támadás végén már nem volt ellenszer a montenegrói csatár ellen, aki 17 méterről lőtte ki a jobb sarkot.
Hat perccel később Alessio Cerci gondoskodott arról, hogy csapata még nehezebb helyzetbe kerüljön. A fiatal szélső ugyanis akkor rúgott jó nagyot Paolo De Ceglie-be, amikor a labda a közelben sem volt, Mauro Bergonzi játékvezető ugyan háttal állt az esetnek, az asszisztense jelezte neki, hogy mi történt, így joggal villant a piros lap.
A 27. percben a Juve gyakorlatilag lezárta a mérkőzést, ekkor Artur Boruc elsőre védte Arturo Vidal lövését, ám a chilei középpályás ismétlésével szemben már tehetetlen volt.
A második félidő elején a torinóiak nagy erőket mozgósítottak a harmadik gólért, és ez az 55. percben vezetett eredményre: Vucsinics előkészítőként jeleskedett, Claudio Marchisio fejelt közelről a léc alá.
A másik oldalon Andrea Lazzari lövését Gianluigi Buffon hatalmas bravúrral tolta a kapufára. A 67. percben Andrea Pirlo négyre növelte a különbséget: a rutinos középpályás a balösszekötő helyéről emelt a bal sarokba. A kiütést Simone Padoin tette teljessé, a csereként beálló fiatal játékos Pirlo lövése után továbbította a labdát a kapuba.
A Juventus négy döntetlen után újra nyerni tudott; az ötgólos vereség megingathatja Delio Rossi firenzei pozícióját.

Fiorentina–Juventus 0–5 (Vucsinics 15., Vidal 27., Marchisio 55., Pirlo 67., Padoin 72.)