Recent comments

Friss Hírek

Guidolin nem akar az Inter edzője lenni


Romokban az Inter, a csapat szenved a pályán, Moratti nem lép, Ranieri nem mond le. Nagyjából ezekkel a szavakkal lehet összefoglalni a milánói fekete-kékek elmúlt másfél hónapját. Nagyon úgy fest, hogy Claudio Ranierit meg akarják buktatni a saját játékosai, a legutóbbi Catania elleni 2-2-re végződő találkozó után már a gárda csapatkapitánya, Javier Zanetti is kritikus szavakkal illette a mestert, mondván, nem hinné, hogy épp azt a Cambiassót kellett volna lecserélni, aki már temérdek csatát megvívott az Interben, és már mindent megnyert.
Úgy tűnik tehát, hogy a Tinkerman-nek meg vannak számlálva a napja az Internél, az olasz sajtó már össze is szedegette, kik lehetnének Ranieri utódjai. Mindközül a legkézenfekvőbb az Udinesével csodákat művelő Francesco Guidolin lenne, akit nemrég az előző szezon legjobb Serie A-s edzőjének választottak. Igen ám, csakhogy a Bianconeri mestere cseppet sem esett hanyatt a pletykák hallatán, köszöni szépen, de ő inkább Udinében maradna.
„Az Udinese kispadja számít és én itt boldog vagyok. Régebben álmodoztam egy nagyobb klub irányításáról, de most már nyugodtan elvagyok a jelenlegi életemmel. Van munkám és továbbra is ezt a szerepet szeretném betölteni, kivéve, ha a klub úgy döntene, hogy elküld…” - mondta az Udinese trénere.
Francesco Guidolin az 1980-as évek végén kezdte edzői karrierjét, korábba többek között irányította az Atalantát, a Bolognát, a Palermót és a Parmát is, majd 2010 nyarán második alkalommal visszatért az Udineséhez, ahol azóta álomszerű pályát fut be az északi csapattal.
Az Internél pedig minél előbb lépni kellene, elsősorban a presidentének, Massimo Morattinak, hiszen komoly veszélyben van a csapat továbbjutása a Bajnokok Ligájában és a következő évi legrangosabb európai kupaindulásra feljogosító bajnoki helyezés is.
azzuri.blog.hu