Recent comments

Friss Hírek

Conte: Nem bírálhatom a játékosaimat


A sok döntetlen bizony kiábrándítóan hat az emberre, hiszen mi többnyire győzni szeretünk. Másrészről, néhány döntetlen elégedettséggel tölthet el, még akkor is, ha az egyik fél úgy érezte, többet érdemelt volna.
A szerda esti Bologna elleni remi a második kategóriába tartozik, mert Antonio Conte szerint a Juventus erőben és minőségben is felülmúlta ellenfelét: „Nem bírálhatom a játékosaimat. A Chievo ellen is mindent beleadtak, ma pedig kiváló teljesítményt nyújtottak, méghozzá egy olyan gárda ellen, mely szervezetten futballozott. Csupán csak egy ellentámadás során tudtak meglepni minket, eztán már mi alakítottuk ki a helyzeteket. Sajnos nem nyertünk, de ezúton is szeretném megdicsérni a játékosaimat, elsősorban az intenzitásuk miatt. Látván az arcukat a mérkőzés után, büszkeség töltött el, ez azt jelenti, hogy kezdik megérteni a győztes játék lényegét.”
„Természetesen a bekapott gól nem segített, mert az olyan játékosok, mint Di Vaio, Diamanti, vagy Ramirez jól ismerik a kontrajátékot. Ideges vagyok a döntetlen miatt, mert a fiaim győzelmet érdemeltek. Ez volt az első mérkőzés, melyet Barzagli és Chiellini nélkül játszottunk le, emiatt is dicséret illeti a csapatot. Vidal lehet az alternatíva, de ezzel majd később foglalkozunk. A három pont megszerzésére készülünk, ahogyan eddig is.”
A bianconeri ötödik remijét szerezte meg az elmúlt hat találkozóból, ám ez még nem formahanyatlás:„Hogy sokan a hanyatlás időszakáról beszélnek, az azért fordulhat elő, mert az emberek csak az eredményeket figyelik. Én még ma, vészterhes körülmények között, is játékosaim, akik kiváló emberek és futballisták, teljesítményével foglalkoztam. A támadók problémája? Ma Vucinic betalált, Borriellonak pedig volt egy nagyszerű lehetősége… A csatárok azt tették, amire kértem őket. Borriello fizikailag erős játékos, remekül tudja megtartani a labdát, s a megfelelő helyre passzolni… Sok mérkőzést játszunk, válogatott és elhalasztott találkozókat, emiatt pedig fordulatra lesz szükségünk. A döntéseket olykor a szükség hozza meg, vagy az általam látottak, vagy a mutatott játékunk.”
Kiállításáról Conte filozofikusan fogalmazott: „Volt egyfajta tiltakozás a kispad részéről, nagyon meglepett a döntés, de ez benne van a futballban.”
juventushungary.hu