Recent comments

Friss Hírek

Conte: Egy rendkívüli eredmény


Antonio Conte méltatta csapatát, amiért képes volt nagy lépéseket tenni az idei szezonban. A múlt heti san siroi 1-1 a hét folyamán komoly beszédtéma volt, s így a 42 esztendős szakembert is ezzel faggatták elsősorban a média megjelent képviselői.
„Számomra egy kicsit olyan volt, mint játékos koromban, mikor mindig versenyben voltunk a Scudettoért. Ezek a helyzeteket azért fordulhattak elő, mert sok év után ismét versenyképesek vagyunk. Az úgynevezett ’Scudetto összecsapás’ után mindenki játékával elégedettek voltunk, habár ez a titulus még korai, hiszen 14 meccs van még hátra a szezonból. 24 mérkőzésen vagyunk túl, beleszámítva a 3 Coppa Italia találkozót is, és még mindig veretlenek vagyunk. Ez egy rendkívüli eredmény, melyet az idény elején még senki sem gondolt volna.”
A bianconeri Chievo elleni felkészülését válogatott mérkőzések zavarták meg. Annak ellenére, hogy 10 embere is hiányzott emiatt a hét nagy részében, Conte tudja, hogyan rázhatja fel őket a mai találkozóra.
„A mai napot a Chievo meccsre való felkészülésnek szántuk. Valamennyi válogatott játékosom fáradtan tért vissza. Tegnap, ennek okán, pihentek, így pedig csak egy napjuk maradt a felkészülésre. Mindig azt mondom, hogy remek érzés olyan játékosokkal dolgozni, akik érdekeltek hazájuk válogatottjában, mert ez azt jelenti, hogy remek munkát végeznek a klubnál.”
Az a Chievo utazik a Juventus Stadiumba, mely a legutóbbi két bajnoki mérkőzését megnyerte, s mely első torinói győzelmére hajt. A veterán Sergio Pellissier hiánya ellenére, Conte úgy véli, a gialloblu komoly veszélyt jelent.
„A Chievo megmutatta, hogy megfelelő játékosok alkotják a keretüket. Annak ellenére képesek eredményesen dolgozni, hogy nem rendelkeznek komoly anyagi háttérrel. Közel állnak a biztos bennmaradáshoz és eddig kiváló idényt tudhatnak magukénak.”
juventushungary.hu