Recent comments

Friss Hírek

BL: A Milan londoni továbbjutásra hangolva


Olasz csapatok közül elsőként az AC Milan juthat be a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, ehhez pedig csupán annyi kell, hogy ne kapjon ki az Arsenal otthonában oly csúfosan, mint ahogyan azt az angol ellenfele tette 3 héttel ezelőtt a San Siróban. Akkor Boateng szépségdíjas találatára Robinhótól érkezett egy dupla, míg Zlatantól egy szimpla, így lett kerek a 4-0-ás végeredmény, mellyel Massimo Allegri legényei joggal érezhetik magukat már fél lábbal a következő körben. Mindemellett persze Nocerinóéknak nem szabad félvállról venniük az esti találkozót, hiszen az Ágyúsok hazai BL mérlegük nagyon is imponáló, utóbbi 42 mérkőzésükből csupán egy alkalommal szenvedtek vereséget, még a 2008/2009-es szezonban a Manchester Unitedtől (1-3) a sorozat eldöntőjében, ezen kívül 31 győzelem és 10 döntetlen áll a nevük mellett. A MU-tól kapott zakót figyelmen kívül hagyva majdnem 10 éve veretlen hazai környezetben Arsene Wenger gépezete a legrangosabb európai kupaporondon, a következő vereségig egészen a 2003/2004-es idényig kell visszanyúlnunk, akkor a José Mourinho vezette Chelsea viccelte meg a Highbury-ben az Arsenalt. Nem is kell tovább ragozni, hogy mennyire nehéz mérkőzés vár ma a Milanra, amely bár magabiztos előny birtokában léphet pályára az Emirates Stadionban, azért nem árt az óvatosság.
Utoljára a BL egyenes kieséses szakaszában olasz csapatként a Roma került az Arsenallal szemben, akkor két 1-0-ás mérkőzést követően tizenegyesekkel az angolok jutottak a legjobb nyolc közé.
Egy idénnyel korábban, a 2007/2008-as szezonban szintén a nyolcaddöntőkben összekerült a Milan és az Arsenal, akkor abból a párharcból úgy esett ki a Rossoneri, hogy még csak gólt sem szerzett (gólnélküli londoni összecsapás után kétgólos győzelmet aratott Arsene Wenger csapata Milánóban). Szerencsére az utóbbi tény most nem stimmel.
A Milan angliai mérlege nem túl fényes, a hétszeres BL győztes alakulat története során csupán egy alakommal volt képes a szigetországban győzedelmeskedni, még a 2004/2005-ös szezonban, amikor a Manchester United otthonában Crespo hajrához közeli találatával egygólos sikert könyvelhetett el a piros-fekete alakulat az Old Traffordon. Ugyanebben az évben a Bajnokok Ligája döntőjébe jutott a Milan, ahol azonban tizenegyes párbajban alul maradt a Liverpoollal szemben. Mindemellett 6 angliai döntetlen és 8 vereség szerepel még a milánóiak neve mellett.
A számok tehát nem az olasz klub mellett szólnak, de a pár héttel ezelőtti játék és a San Siróban szerzett előnynek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy ma este az első talján gárda negyeddöntőbejutását ünnepelhessük azzal a reménnyel, hogy a folytatásban az Inter és a Napoli is követi majd Allegriéket a legjobb nyolc közé.
azzuri.blog.hu