Recent comments

Friss Hírek

JUVENTUS: Videózás után tiltották el a könyöklő Chiellinit

Az eset videofelvétele jelentett bizonyítékot arra, hogy a vasárnapi Roma–Juventus (0–1) olasz bajnoki rangadón az ellenfelét lekönyöklő torinói Giorgio Chiellinit három meccsről eltiltotta a fegyelmi bizottság.




Chiellini a Juve egyik szabadrúgásánál helyezkedett és brusztolt a fővárosiak légiósával, Miralem Pjaniccsal, majd szabálytalan eszközökkel akart teret, helyzeti előnyt szerezni magának. 




Pjanic az eset után a földre zuhant, a játékvezető azonban nem szankcionálta a torinói védő tettét. Nem úgy az fb.

A szezonból még egyetlen meccs van hátra, a már bajnok Juve a Cagliarit fogadja, így Chiellini eltiltással kezdi a következő szezont.Amennyiben nem fellebbez, és nem mérsékelik a büntetését. 

A Roma sem úszta meg büntetés nélkül mivel a hazai szurkolók “vulgáris kántálása” miatt a Roma 50.000 eurós büntetést kapott.


Giorgio Chiellini kijelentette, nem szándékosan könyökölte le Miralem Pjanic-csot.



A Roma elleni mérkőzésen Andrea Pirlo szabadrúgásánál a sorfalban tartózkodott a Juventus védője, aki a felvételek tanúsága alapján megütötte könyökével Pjanic arcát.

„Férfias küzdelem volt, mindkét fél elszántan harcolt” – mondta Chiellini. „Elnézést kértem Pjanictól a kontakt miatt, minden okés köztünk. Néha én ütök, néha pedig én kapok ütéseket. Nem akartam lekönyökölni, csupán szerettem volna megakadályozni, hogy kitörjön a sorfalból, pontosan úgy, ahogyan a kosárlabdában is szokás. Tolakodtunk egymással, a bíró ezt látta és reagált is rá. Ha valakire rápillant az ember az nem egyenlő az arcon csapással. Az embereket néha olyan vitákat próbálnak generálni, melyeknek semmilyen alapja sincs.”

forrás: NSO/juventushungary.hu