Recent comments

Friss Hírek

EL: A Juventus nem bírt a Benficával

A Benfica jutott az Európa Liga döntőjébe, miután a torinói visszavágón 0-0-ra végzett a Juventusszal.


Remek formában futballozik mostanában a Benfica, Jorge Jesus legénysége még a „kvadruplázásra” is esélyesként utazott el a Juventushoz a sovány hazai 2–1-es siker után, lévén a hazai bajnoki címet már megkaparintották a „Sasok”, és állnak még a két hazai kupában is. 

Torinóban már az első percben előnybe kerülhettek volna a portugálok, de Rodrigo közeli lövését blokkolták, majd az eltiltott André Gomest helyettesítő kapus, Jan Oblak terelte ki a bal felső elől Andrea Pirlo a 16-os elől megindított tekerését. Egy megingástól (ekkor Carlos Tévez bombázott a léc fölé az ötös elől) eltekintve magabiztosan védekezett a Benfica, és a mezőnyben is lelkesen játszott, de támadásokra már nem maradt ereje.

Sőt, annak is örülhetett, hogy megúszta kapott gól nélkül a szünetig. Kellett ehhez nagyon Luisao bravúrja: a sokszoros brazil válogatott védő a jobb felső elől kibólintotta Arturo Vidal fejesét. A pihenő alatt eleredt Torinóban az eső, és ehhez a vendégek alkalmazkodtak hamarabb, Rodrigo két helyzetet is kihagyott az újrakezdést követően. Néhány lehetőség adódott a Juve előtt is, de azok a bizonyos utolsó passzok rendre rosszra sikeredtek – éppen úgy, mint Enzo Pérez mérkőzése, akit kiállítottak a 67. percben.

Antonio Conte gyorsan meghúzott egy Leonardo Bonucci-Sebastian Giovinco cserét, kollégája pedig a szélső Rodrigo helyére egy védőt küldött. A hajrára Conte bevetette a Claudio Marchisio, Pablo Osvaldo duót, de mindez nem segített csapatán. A lisszaboniak okosan és sokszor pimaszul húzták az időt, egy kispadok közötti közelharc során pirosat kapott a Lazar Markovics, Mirko Vucsinics kettős (előbbit már lecserélték), és a végére kettős emberelőnybe került a Juventus, lévén a cserelehetőségek kimerülése után lesérült Ezequiel Garay.

Nyerhetett és továbbjuthatott volna az „Öreg Hölgy”, de a ráadás hetedik percében Martín Cáceres fejesét kiszedte a bal alsó elől Oblak – nem jutott be a hazai rendezésű El-döntőbe a Juventus, ismét finalista viszont a Benfica. Amely négy trófeával zárhatja az idényt, és a legnehezebb mérkőzésen már túl is esett.



ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Juventus–Benfica 0–0
Továbbjutott a Benfica, 2–1-gyel


forrás: NSO