Recent comments

Friss Hírek

A Napoli ultrái és kulcsemberei nélkül is lenullázta a Cagliarit

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 36. fordulójának záró mérkőzésén a friss Olasz Kupa-győztes Napoli könnyed győzelmet aratott a találkozót tíz emberrel befejező Cagliari ellen.


A nápolyi San Paolo stadion hangulata ezen az estén nélkülözte a hamisítatlan déli temperamentumot: a Napoli ultrái a római kupadöntő után egy rendőrgyilkosság miatt elítélt Catania-drukker kiszabadítása mellett kampányoló vezérük stadionokból való kitiltása miatt távolmaradással tüntettek, így visszafogott szurkolás mellett kezdték a mérkőzést a csapatok. 

A Napoli kezdőcsapatából pihentetés okán Gonzalo Higuaín, a kupadöntőn duplázó Lorenzo Insigne, Raúl Albiol és Jorginho is kimaradt, de így is hatalmas nyomasztó fölényben játszottak a hazaiak már az első percektől kezdve. 

A nyomás fél óra elteltével érett góllá, ekkor a csatárposzton szerepeltetett Goran Pandev harcolt ki egy büntetőt, amit a születésnapos belga, Dries Mertens váltott magabiztosan gólra, szezonbeli kilencedik gólját szerezve. 1–0.

Pandev tíz perccel később maga is betalált, a macedón támadó José Maria Callejón önzetlenségét és tökéletes kiszolgálását váltotta gólra közvetlen közelről. 2–0.

A második félidőre szép gesztussal kedveskedett Rafa Benítez: a szünetben Pepe Reina helyére harmadik számú kapusát, a szezon végén visszavonuló, 38 éves Roberto Colombót állította be, aki eddig minden fordulóban a kispadon ült, a szezonban első bajnokiján lépett pályára. 

Pandev ebben a játékrészben (az 54. percben) is kiharcolt egy büntetőt. Silvestri kapust szabálytalansága után kiállította a Serie A-ban debütáló Ghersini játékvezető, de Marek Hamsík tizenegyesét a felső léc hárította. 

Nem sokáig maradt azonban a kétgólos különbség, Pandev és Mertens összjátéka, utóbbi lapos lövésénél a csereként kapuba állított Avramov még védeni tudott, de a svájci Blerim Dzemaili közeli ismétlésénél már tehetetlen volt. 3–0.

A hátralévő perceket békés hangulatban futballozták át a csapatok, a hazai győzelemhez kétség sem férhetett. Rafa Benítez csapata győzelemmel koronázta meg azt, ami már a mérkőzés előtt is biztossá vált: a Napoli sorozatban a harmadik szezonban is a dobogón végzett a Serie A-ban, hasonló bravúr utoljára a Maradona-korszakban sikerült a délolasz klubnak.

Napoli–Cagliari 3–0 (Mertens 33. 11-esből, Pandev 43., Dzemaili 57. )

forrás: NSO