Recent comments

Friss Hírek

BL: Emberhátrányban „maradt életben” a Milan

A Milan jutott tovább másodikként a Barcelona mögött a labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjából, miután az utolsó fordulóban – a 22. perctől emberhátrányban játszva – 0–0-s döntetlent harcolt ki az Ajax ellen. 


Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. Az Ajax valamivel aktívabb volt, de ezen senki sem csodálkozott, hiszen az olaszoknak már az iksz is továbbjutást ért volna. Az Ajax előbb Fischer lövésénél, majd Poulsen kapufájánál jelezte, hogy győzni érkezett Milanóba.

Igazán komolyra akkor fordult az amúgy közepes tempóban csordogáló mérkőzés, amikor a 22. percben a Milan csapatkapitánya, Montolivo nagyon csúnyán lépett oda Poulsen bokájára, az angol bíró, Howard Webb pedig mérlegelés nélkül leküldte az olaszt.

A kiállítás megfogta – az Ajaxot. Eltűnt a hatékonyság a támadójátékból, és a félidő végére az emberhátrányban játszó olaszok tudtak veszélyesebbek lenni, de gólt nem sikerült szerezniük.

A második félidőben az Ajax beszorította a kapuja elé a Milant, de a szervezett olasz védelem mellett ritkán tudtak a hollanadok igazi helyzetbe kerülni. Távoli lövésekkel próbálkoztak, de ezekbe többnyire belelépett valamelyik védő, vagy legrosszabb esetben Abbiati hárított.

Egyoldalú volt a meccs. A Milan húzta az időt, igaz, közben remekül védekezett. A lövésekkel is takarékoskodtak. A 80. percig mindössze hárommal jelentkeztek a milánóiak, miközben az Ajax már majdnem húsznál járt.

Fantáziátlan volt az amszterdami csapat, a lövésekben bízott, az összjátékot elhanyagolta. Hiába lett a végén 24–3 a kapura lövési arány a hollandoknak, ez sem segített, hiszen az Ajax képtelen volt feltörni a Milan védőfalát. Ezek után nem meglepő, hogy teljesen megérdemelten jutott tovább az olasz csapat, az Ajaxnak pedig maradt az Európa-liga.

Egybehangzó olasz sajtóhírek szerint négy Ajax-szurkolót megszúrtak az AC Milan elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtt. A San Siro közelében történt incidens során egy drukker súlyos sérüléseket szenvedett.

A La Gazzetta dello Sport jelentései szerint mintegy 100 Ajax-szurkoló randalírozott Milánóban, miután leszálltak az őket szállító buszról, de a rendőrség ura volt a helyzetnek. Négy drukkert azonban megszúrtak, egyikük súlyos sérüléseket szenvedett, állapotáról egyelőre nincs pontos információ.


6. FORDULÓH-CSOPORTMilan (olasz)–Ajax (holland) 0–0Kiállítva: Montolivo (22.)


forrás: NSO