Recent comments

Friss Hírek

BL: Drámai hajrában esett ki a Napoli

A labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjának utolsó körében az Arsenal 2–0-ra kikapott ugyan a Napolitól, de jobb gólkülönbségüknek köszönhetően így is az „ágyúsok” mennek tovább a németek mögött.



Nem kisebb feladat állt a továbbjutni vágyó Napoli előtt a csoportkör utolsó mérkőzés előtt, mint három góllal „elrakni" a remek formában lévő, hazája bajnokságát magabiztosan vezető Arsenal együttesét. 

Az olaszoknál Marek Hamsík és Pepe Reina kidőlése miatt szomorkodhattak, miközben Arsene Wenger, a londoniak menedzsere nem kockáztatott, és egyáltalán nem tartalékos csapatot küldött pályára, csupán Mathieu Flamini kezdőbe jelölése nevezhető kisebb meglepetésnek.

Az Arsenalt igen jól ismerő nápolyi mester, Rafael Benítez a széleken igyekezett megbontatni a londoniak védelmét, Carl Jenkinson és Kieran Gibbs oldalain, de a beadások pontatlanra sikeredtek, az első félórában adódó egyetlen ziccert pedig csúnyán elpuskázta Goran Pandev. Sokáig eseménytelenül telt a Kassai Viktor vezette mérkőzés, majd a szünet előtt még egyszer helyzetbe került a Nápoly, de Christian Maggio emelése pontatlanra sikeredett – kis híján Wojciech Szczesny hozta össze az olaszok vezető találatát, de megúszta őrületes hibáját, nem fejeltetett gólt Higuaínnal felszabadítás gyanánt.

Nagy elánnal kezdett a fordulást követően a hazai csapat, és több alkalommal is gólt szerezhetett volna, de Pablo Armero, José Callejón és Gonzalo Higuaín lába is megremegett a döntő pillanatban. A 73. percben aztán éppen az utóbbi duó juttatta vezetéshez az olaszokat: előbbi passzát utóbbi lőtte a bal alsóba a 16-osra belépve. 1–0!

Mindjárt izgalmasabbá vált a mérkőzés, úgy pedig különösen, hogy nem sokra rá Mikel Arteta megkapta második sárgáját is Kassaitól, és a Marseille–Dortmund mérkőzés aktuális állása is kapóra jött az olaszoknak.

Újabb gólig már csak a ráadásban jutott a házigazda, José Callejón szépen emelt az ötös elől a kapuba, és ezzel alakult ki a 2–0-s végeredmény – a győzelemnek azonban a másik mérkőzés hajrájában történtek miatt nem tudtak szívből örülni a nápolyiak.

Csak maguknak köszönhetik, helyzeteikből könnyedén rúghattak volna még pár gólt. El-lövöldözték a továbbjutást a BL-ben: tavasszal az Európa-ligában folytatják Higuaínék. 


6. FORDULÓ
F-CSOPORT

Napoli (olasz)–Arsenal (angol) 2–0 (Higuaín 73., Callejón 93.)

forrás: NSO