Recent comments

Friss Hírek

Serie A: Zárt kanyar Rómában és Milánóban

A Fegyelmi Bizottság ülésezett a fordulót követően: a lelátón tapasztalt viselkedések ezúttal sem maradtak következmények nélkül, többek között a milánói derbit is érinti a bizottság döntése..

 
Már többször osztottak ki büntetéseket a "területi elv" megsértése miatt, ami kicsit erős büntetésnek tűnhet, tekintve, hogy a "nem vagyunk mi nápolyiak" c. dalnál ezerszer komolyabb nóták is elhangzanak egy-egy meccsen. 

A hétvégi Napoli-Inter alatt is hallhatóak voltak ezek a dalok az Inter tábor részéről: erre válaszképpen a fegyelmi bizottság érvénybe léptette a korábban csak felfüggesztett büntetésként kiszabott kanyarbezárást, méghozzá két meccsre záratta be a Curva Nordot: abből az egyik éppen a hétvégi Inter-Milan meccs.

A másik büntetett csapat a Roma, amely a tegnapi Milan-Roma meccs alatt rasszista bekiabálásokkal illette Mario Balotellit: a római klubnak (és az Internek is) 50 ezer eurót kell befizetnie a szövetségnek, és szintén két meccses szektorbezárást kapott, így a Catania és a Genoa elleni meccseken nem ülhetnek a helyükön a farkasok ultrái.

A Lazio-Livorno meccsen is történt inzultus: a Livorno játékosát, M'bayét "támadták" ezen a módon, ezért a Lazio azonban "csak" felfüggesztett szektorbezárást kapott, ami további rasszista "viselkedés" esetén lép életbe.

forrás: azzurri.co.hu