Recent comments

Friss Hírek

Niang: Nem bántam meg, hogy a Milanhoz igazoltam

M’Baye Niang, a Milan francia támadó megerősítette, a következő fél évet a francia bajnokságban szereplő Montpelliernél fogja tölteni, kölcsönben.

 
Niang 2012 nyarán csatlakozott a Milanhoz a francia Caentől, ám a 19 éves támadó nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket, így másfél évet követően visszatért hazájába. 

A megállapodás értelmében Niang fél éves kölcsönszerződés keretein belül csatlakozik a Montpellierhez. A francia klubnak a szezon végén 10 millió eurós opciós joga lesz a játékosra.

“Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a Montpellier-hez. Évekkel ezelőtt elhagytam a családomat azért, hogy egy újat találjak. A több játéklehetőség reményében visszatérek Franciaországba. Több nagyszerű klubtól volt ajánlatom, olyan csapatoktól mint a Marseille vagy a Lyon. A Milannál sajnos nem tudtam úgy kibontakozni, ahogy szerettem volna. Nem bántam meg, hogy a Milanhoz igazoltam. Még csak 17 éves voltam, amikor ide igazoltam és jó mérkőzéseket játszottam. A Montpellier-be való szerződésem nem visszalépés. Éppen ellenkezőleg, egy kiváló lehetőség, hogy továbbra is fejlődjek. A célom az, hogy minél többet a pályán legyek és erősebb játékosként visszatérjek a Milanhoz. Csupán egy gólt szereztem itt, de ezek a statisztikák nem mutatják a valóságot, a kemény munkát”.

“A Milanban megtanultam, hogy a nehéz pillanatok ellenére is egy nagy klubról van szó. Megtanultam az ilyen klubra jellemző győztes felfogást. Azzal is fejlődtem, hogy a Bajnokok Ligájában is szerepet kaptam. A francia válogatott? Remélem, hogy idővel meghívót kapok a válogatottba. Mindent megteszek azért, hogy ez megtörténjen. De az első, hogy jól teljesítsek a Montpellier-ben.  Franciaországba való visszatérésemmel más képet szeretnék mutatni. Szeretném megmutatni a másik oldalamat. Tisztában vagyok vele, hogy Franciaországban nem tartanak nagyképűnek, beképzeltnek vagy arrogánsnak. A francia utánpótlás csapatban történtek viszont nem segítenek. Azzal, hogy visszatérek a Ligue 1-be, azt akarom megmutatni, hogy milyen jó játékos és ember vagyok. Távozom a Milanból azért, hogy a Montpellierhez szerződjek és ezzel úgy gondolom, hogy áldozatot mutatok. A szemem előtt Pierre-Emerick Aubameyang példája lebeg. Nem volt esélye állandó játéklehetőséget kiharcolnia a Milanban, de sokat fejlődött, amikor kölcsönben volt más kluboknál és megragadta a lehetőséget”.

Niang a Milanban összesen 33 hivatalos mérkőzésen lépett pályára és egy gólt szerzett, még az előző szezonban a Reggina elleni Olasz kupa mérkőzésen.

forrás: acmilan.hu