Recent comments

Friss Hírek

Juventus: Pogba a L’Équipe Év Csapatában

Hamarosan véget ér a 2013-as esztendő, az az év, amely Paul Pogba számára rendkívül emlékezetesre sikeredett. 


Ebben az évben a gall tehetség, egész éves nagyszerű teljesítményével, számos sikert ért el a Juventus és a francia válogatott színeiben.

Nem csoda tehát, hogy a francia L’Équipe olvasói beválogatták az Év Csapatába. 

Az elmúlt 12 hónapban a tehetség megnyerte első Scudettoját fekete-fehér mezben számos létfontosságú gólt szerezve klubjának. Augusztusban betalált a Lazio elleni Szuperkupa döntőn. És a 2013/14-es szezon első felében is hallatott magáról, ahol 24 mérkőzésen hat gólt szerzett, nála csak Tevez és Vidal játszott többet.

Pogba hazájáról sem feledkezett meg. Csapatkapitányként U20-as világbajnoki győzelemre vezette Franciaországot, emellett a torna legjobb játékosának választották. Azóta már a felnőtt válogatottat erősíti és nagyban hozzájárult a gallok jövő évi brazíliai világbajnokságon való részvételéhez.

Tizenkét intenzív, megállás nélküli hónap, amely idő alatt Paul-nak sikerült letennie névjegyét Európában és azon túl is. A 2013-as L’Équipe féle Év Csapatába való beválasztás már csak hab a tortán.

A Juve középpályása a Serie A egyetlen képviselője az újság által összeállított tizenegyben, ugyanakkor Pogba számos illusztris név mellett kapott helyet. 

A csapat többi tagja a következő futballisták: Manuel Neuer (Bayern München), Philipp Lahm (Bayern München), Sergio Ramos (Real Madrid), Thiago Silva (PSG), Jordi Alba (Barcelona), Yaya Touré (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Mesut Özil (Arsenal), Franck Ribery (Bayern München), és Leo Messi (Barcelona).

forrás: Juventushungary.hu