Recent comments

Friss Hírek

Conte: Nem lett volna szabad az utolsó mérkőzésre hagyni mindent

A Galatasaraytól elszenvedett idegenbeli vereséggel a Juventus számára lezárult a Bajnokok Ligája idei sorozata, s a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Antonio Conte úgy vélekedett, hogy a találkozót nem lett volna szabad lejátszani az elfogadhatatlan minőségű isztambuli gyepen, azonban egyértelműen kijelentette, hogy csapata végzetes hibát követett el azzal, hogy az utolsó mérkőzésre hagyta a döntést.


"Természetesen mindent megtettünk azért, hogy a mérkőzést elhalasszák, s előtte találkoztunk az UEFA képviselőivel, azonban senki sem akart meghallgatni bennünket. Roberto Mancini azt mondta, hogy a pálya veszélyes, én egyetértettem vele, s azt mondtam, hogy én is úgy gondolom. Nem hiszem, hogy az angolom ennyire rossz lenne." - nyilatkozta Conte a Sky Sport Italianak.
 
"A félidőben azt hajtogattam a játékvezetőnek, hogy nem biztonságos ilyen körülmények között játszani. Didier Drogba azt mondta, hogy ez mindkét csapat számára egyenlően rossz, de rámutattam arra, hogy ez nem igaz, mivel mi játszani szerettük volna a labdarúgást."

"Meg kell dicsérnem a srácokat, mert mindent beleadtak egy olyan szituációban, amikor hatalmas mértékben sújtottak bennünket, s a mérkőzés futball-birkózássá alakult." 

"Azt kell mondjam, hogy a legnagyobb hibánk az volt, hogy az utolsó mérkőzésre hagytuk a döntést, s minden a mai játékunkon múlott. Egy megfelelő pályán egészen biztos vagyok benne, hogy a saját játékunkat nyújtottuk volna. Nem számíthattunk ezekre a körülményekre, ezért meglátásom szerint a kiesésünk igazságtalan, de a saját életünket nehezítettük meg."

A zebramezes csapat mindössze egyetlen győzelemmel, három döntetlennel és két vereséggel végzett a csoportban, egyetlen mérkőzés sem akadt, amelyen ne kaptak volna gólt, s az isztambuli vereség volt az első, amelyen gólt sem szereztek. A Juventus az Európa Liga küzdelmeiben folytathatja a nemzetközi szereplést, amelynek döntője éppen a csapat otthonául szolgáló Juventus Stadiumban kerül megrendezésre.

"Vissza kell vetnünk magunkat a Serie A-ba, s a csalódásnak – hiszen ez csalódás – hajtóerővé kell válnia számunkra hazai színtéren. Még két mérkőzés áll előttünk a karácsonyi szünet előtt, majd azt követően elkezdhetünk gondolkodni az Európa Ligáról. Megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni belőle, hiszen ugyanígy tettünk a Bajnokok Ligájával is.

Hogy a döntő-e a célunk? Önök még nálam is optimistábbak."

"Tavaly hasonlóan döcögős rajtot vettünk, majd az utolsó három mérkőzést megnyerve, csoportelsőként jutottunk tovább. Ezúttal nem jártunk sikerrel."

forrás: juventuz.blog.hu