Recent comments

Friss Hírek

A Juventus és a Roma is négyet vágott

A Juventus és a Roma is négy gólt szerezve nyert az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 17. fordulójában, míg a Fiorentina nehezen vitte el a három pontot Sassuolóból.


A mérkőzés a múlt statisztikáihoz hűen kezdődött, a listavezető Juve ugyanis a hetedik percben az első kapura lövéséből megszerezte a vezetést. 

A bombaformában futballozó Carlos Tévez kaparta ki magának (és csapatának) a gesztenyét: az argentin tökéletesen fedezte a megszerzett labdát, majd egy jó csel után precízen kilőtte a hosszú alsó sarkot. 0–1

Az Atalanta nem roppant össze a góltól, sőt, kettőzött erővel vette fel a harcot a zuhogó esőben, aminek perceken belül meg is lett az eredménye. Egy kicsiben elvégzett szögletet követően Bonaventura bolondot csinált a torinói védelemből, majd adott gólpasszt az argentin Moraleznek, aki kapufás góllal egalizált. Gianluigi Buffon a bajnokságban 745 góltalan perc után volt kénytelen ismét a gólvonal mögé nyúlni, ezzel hatodik a Serie A kapusainak örökranglistáján. 1–1

A félidő második felében egyre nyomasztóbb vált a Juventus fölénye, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Mindössze két kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel 45 perc alatt, és mindkét lövésből gól született.
Akárcsak az első, a második játékrész is Juve-góllal kezdődött. Asamoah bal oldali beadását Llorente tette egy finom mozdulattal az ötös sarkánál érkező Paul Pogba elé, a francia pedig estében kotorta a kapuba szezonbeli ötödik bajnoki gólját. 1–2

Az Atalanta az öltözőben maradt, és meg is fizetett érte, míg a vendégek hatékonyságára nem lehetett panasz: a második kaput eltaláló lövésükből a második góljukat szerezték.

Hátránya ellenére az Atalanta nem erőltette a támadásokat, a Juventus ellenben nem lassított, keményen küzdött az újabb gólért. A mérkőzés kimenetelére a 75. és 79. perc között tett pontot a Conte-csapat, előbb Fernando Llorente, majd Arturo Vidal mattolta a végére teljesen elfáradó hazai védelmet. 1–4

A kapusok nem remekeltek a mérkőzésen: ami (a 90. percig) kapura ment (összesen öt lövés), abból gól is lett a kilencven perc során – a Juventus összesen tízszer, ellenfele három alkalommal kísérletezett.

A Juventus így tovább folytatta kiváló sorozatát a bajnokságban és az Atalanta otthonában, miközben a fekete-kékek mindössze a második vereségüket szenvedték el hazai pályán a szezonban, de biztosan a tabella második feléből indulva kezdhetik a 2014-es évet. A Juventus a Roma győzelme ellenére is magabiztos előnnyel várhatja a pontvadászat éléről a folytatást.

Atalanta–Juventus 1–4 (Moralez 15., ill. Tévez 6., Pogba 46., Llorente 75., Vidal 79.)


Nem estek egymásnak a csapatok, az első negyedórában nem igazán tudtak kapura veszélyesek lenni a játékosok, de az tisztán látszott, hogy a Catania nem csak és kizárólag a védekezésre akart koncentrálni, a vendégek voltak inkább kezdeményezőbbek. Ennek ellenére a Roma szerezte meg a vezetést: a 18. percben Francesco Totti szögletét követően elaludtak a szicíliaiak, s ezt kihasználva Mehdi Benatia fejelt a jobb alsó sarokba négy méterről. 1–0

A gól egyértelműen megfogta a Catania játékosait, a Roma a vezetés megszerzését követően helyzetek sorát tudta kidolgozni, ám a szünet előt már nem született újabb találat. A második félidő elején gyorsan eldöntötte a három pont sorsát a Roma, előbb Mattia Destro használta ki Alberto Frison hatalmas hibáját (2–0), majd Benatia szerezte meg a második gólját (szintén fejjel) Totti szabadrúgását követően (3–0). 

A kegyelemdöfést a 80. percben Gervinho adta meg, aki Adem Ljajics átadásából egy borzalmasan eltalált lövéssel tudta bejuttatni a labdát a jobb alsó sarokba. 4–0

AS Roma–Catania 4–0 (Benatia 18., 59., Destro 55., Gervinho 80.)

A TÖBBI PÁLYÁN TÖRTÉNT

A Sassuolo korábban már többek között a Napolitól és a Romától is pontot rabolt, az újonc most pedig a Fiorentinát viccelte meg kis híján. A sérült Gonzalo Rodríguez hiányát nem érezte meg a firenzei csapat, Juan Cuadrado eltiltását viszont igen, a remek formában lévő kolumbiai szélső nélkül korántsem volt olyan hatékony Vincenzo Montella gárdájának támadójátéka, mint korábban. Ott volt viszont a pályán Giuseppe Rossi, aki a hajrában megszerezte idénybeli 14. bajnoki gólját, amivel megnyerte csapatának a meccset.

A Verona már az 5. percben vezetést szerzett Luca Toni találatával, és bár a Lazio Lucas Biglia révén viszonylag hamar egyenlíteni tudott, a fővárosiak így is sima vereséget szenvedtek. A 4–1-es fiaskó újabb szög lehet a Laziót irányító Vladimir Petkovic képzeletbeli koporsójában.

A Chievo szintén gyorsan előnybe került, ám nem sokra ment vele, a Torino 4–1-re fordított ellene.

Sorozatban a hatodik tétmérkőzésén maradt veretlen a Sampdoria, bár a Parma ellen hazai pályán be kellett érnie egy ponttal.


Sassuolo–Fiorentina 0–1 (Rossi 82.)

Hellas Verona–Lazio 4–1 (Toni 5., 78., Iturbe 44., Romulo 63., ill. Biglia 27.)

Torino–Chievo 4–1 (Immobile 45., 65., Vives 80., Cerci 92., ill. Théréau 9.)

Sampdoria–Parma 1–1 (Éder 44., ill. A. Lucarelli 64.)

forrás: NSO