Recent comments

Friss Hírek

Nem tudott nyerni a Napoli a Cagliari otthonában

A Serie A 17. fordulójában a Napoli 1–1-es döntetlent játszott a Cagliarival idegenben.


A Cagliari kezdte jobban a mérkőzést, és ennek igen hamar meglett az eredménye, bár ehhez a vendégek is nyújtottak kis segítséget. 

A kilencedik percben Radja Nainggolan ívelését követően Christian Maggio bambult el, Davide Astori ezt kihasználva betört a tizenhatoson belülre, majd középre tette a labdát, amelyet Nene a kapu közepébe vágott hét méterről. 1–0

A kapott gól felrázta a Napoli játékosait, akik rögvest elkezdtek veszélyesebben játszani, és tíz perccel az első gólt követően sikerült is kiegyenlíteniük. Lorenzo Insigne bal oldali beadását követően Goran Pandev elesett a tizenhatoson belül Astori mellett, a játékvezető pedig habozás nélkül a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest Gonzalo Higuaín váltotta gólra, ez volt az argentin kilencedik bajnoki gólja ebben a szezonban. 1–1

A félidő hátralévő részében már nem változott az eredmény, de fontos megjegyezni, hogy sérülés miatt mindkét együttes kénytelen volt cserélni. A hazaiaknál a gólszerző Nene nem tudta folytatni a játékot, míg a nápolyiaknál Reina kért cserét húzódás miatt. 

A második játékrész óvatosabb játékot hozott, mint az első félidő, a csapatok elsősorban a védekezésre összpontosítottak, nem igazán tudtak az ellenél kapuja előtt veszélyes helyzeteket teremteni. A semmiből José Callejón a jobb alsó sarokba lőtt szép mozdulattal a 73. percben, de a partjelző intésére a játékvezető nem adta meg a találatot, ugyanis szerinte Higuaín beleért a lövésbe, és ő lesen álldogált. Így végül már nem változott az eredmény, a Cagliari immáron hat mérkőzés óta veretlen a Serie A-ban, a Napoli pedig nem tudta utolérni a Romát a tabella második helyén.

Cagliari–Napoli 1–1 (Nene 9., ill. Higuaín 19. – 11-esből)

forrás: NSO