Recent comments

Friss Hírek

Cagliari: Cellino kiakadt, bárki szabadon távozhat

Jó eredményt ért el tegnap a Cagliari a Napoli ellen, hiszen Nené és Higuain góljaival 1-1-es döntetlennel ért véget a találkozó.


Mégsincs sok okuk a Cagliari szurkolóinak az örömre. 

A meccset követően ugyanis a klub elnöke, Massimo Cellino éles kirohanást intézett, amelynek következtében a szurkolók rettegve, Olaszország (és Európa) nagycsapatai pedig kezeiket dörzsölve várhatják a januári mercatot.

Az elnök úrnak elege lett a csapatot évek óta sújtó stadiongondokból. A csapat októberben térhetett vissza a trieszti Nereo Rocco stadionból a Stadio Is Arenas-ba, amely számtalan felújításon kellett hogy átessen. Ennek ellenére biztonsági okokból továbbra is csak 5000 szurkolót engednek be minden egyes meccsre, így az évek óta tartó huzavona után érthető módon már mindenkinek elege van a stadion-mizériából.

Mégis meglepő, sőt, megdöbbentő Cellino tegnapi nyilatkozata, amelyben kijelentette: elege van, mától kezdve bárki szabadon távozhat a csapattól.

"Nainggolan biztosan menni fog, de nem kell januárig várnia, felőlem akár holnap is elmehet. Eddig hat vagy hét klub érdeklődött iránta, én pedig nem tudom örökké itt tartani őt. Ez már nem a pénzről szól, még ha jelentősen kevesebbet is kínálnának az áránál, eladnám. Ha nem akar elmenni, majd elküldöm magam." - kezdte kirohanását Cellino, majd magyarázattal is szolgált elkeseredettségére.

"Olyan stadionban játszunk, ami egy Serie C-s csapathoz lenne méltó talán. A játékosaim két éve folyamatosan utaznak Olaszországban, még a hazai meccseken is. A felújítások miatt nincs pénzünk egy saját stadionra, de a felújítások eredménytelenek... Ilyen körülmények között én senkit nem vagyok hajlandó itt tartani. A holnapi naptól kezdve aki el akarja hagyni a Cagliarit, az szabadon megteheti. Aki maradni akar, az maradhat, de ez az ő problémájuk lesz. Ilyen körülmények között én biztosan nem maradnék."

"Hogy ez Davide Astorira is vonatkozik-e? Igen, mindenkire érvényes." - zárta kifakadását a Presidente, aki tehát csapata legjobbjainak elengedésétől sem idegenkedik már, ez pedig megnyitja az utat a többiek előtt...

A csapat legfelkapottabb játékosa az indonéz-belga középpályás, Radja Nainggolan, akit elsősorban a Juventus és az Inter szeretne megszerezni, de szóba hozták már a Milannal, a Romával, a Fiorentinával, az Evertonnal és a két manchesteri csapattal is. Piaci értéke 15 millió körül mozog, de a nyilatkozat után csodálkoznánk, ha 10-12 millió fölött kelne el.

Rajta kívül a válogatott védő, Davide Astori a legkeresettebb, őt nevelőegyesülete, a Milan szeretné visszaszerezni már évek óta, értéke 11 millió €. Kettejükön kívül is vannak nagy értékei bőven a Cagliarinak, lássunk egy listát azokról, akik iránt jelentősen megnövekedhet ezt követően az érdeklődés:

Kapus: Agazzi (7 millió)
Védő: Ariaudo (1,5 millió), Astori (11 millió), Pisano (2,3 millió)
Középpályás: Nainggolan (14 millió), Ekdal (4 millió), Dessena (2 millió)
Csatár: Ibarbo (5,5 millió), Sau (8 millió), Nené (2 millió), Pinilla (3,5 millió)

forrás: azzurri.co.hu