Recent comments

Friss Hírek

Derbi della Madonnina: Az edzők is készülnek

Mint arról beszámoltunk, a szurkolók hiába készültek drapériákkal, ezeket nem láthatjuk ma este a San Siróban ; a két csapat edzőit azonban semmi sem akadályozhatja meg abban, hogy megosszák várakozásaikat a Madonnina derbivel kapcsolatban.

 
"Thorir elnök úrral való tegnapi találkozás nagyon pozitív volt számomra" - kezdte nyilatkozatát az Inter edzője.

" Megerősített minket abban, hogy az út, amin járunk, helyes, és biztosak vagyunk benne, hogy sikerrel fog végződni ez az út. Ha nyernénk a Milan ellen, az mindenki számára óriási elégtétel lenne, és olyan önbizalmat adhatna a folytatásra, amelynek köszönhetően további sikereket érhetünk el, viszont negatív végkimenetel esetén át kell értékelnünk majd az eddigieket. Az utóbbi néhány meccs eredményének kevésbé örültünk,de ezeken változtathatna egy győztes derby. Meg kell értenünk, hogy mit jelent ez a mai meccs. Olyannak szeretném látni a csapatomat, amelyik kezdeményez, és minél többet tartja a földön a labdát. Azt az Intert szeretném látni, amelyik a Napoli ellen is játszott, csak sokkal több figyelemmel." - mondta Mazzarri.

Az Inter edzője kitért Freddy Guarínra is, akivel kapcsolatban továbbra is tartja magát a pletyka, hogy elhagyja a milánói csapatot:

" A mercatóról nem akarok beszélni ma. A Guarín körüli pletykák? Ő a pályán válaszol nekem mindezekre, eddig sajnos nem tudta állandósítani a formáját, nem tudta hosszabb ideig kihozni önmagából a legjobbat, de a Napoli ellen játszott a legkiválóbban, mióta edzem őt." - értékelte Guarínt az Inter mestere.

Mazzarri nem akart elárulni titkokat az összeállítással kapcsolatban, röviden csak annyi derült ki, hogy Kovacsics valószínűleg nem kap szerepet ma este, és Taider játéka valószínűsíthető Alvarez eltiltása miatt - a többi pedig csak a kezdés előtt derül majd ki. 

A Milan edzője, Massimiliano Allegri sem válaszolt minden feltett kérdésre, főleg arra, amelyik ismét a jövőjével kapcsolatban érdeklődött:

" Nem szeretnék erről beszélni" - zárta rövidre a témát Allegri.

"Az Inter egy kiváló bajnokságot fut idén. Mazzarri ereje abban rejlik, hogy rendkívül pontosan megszervezi a játékot, mind a védekezést, mind pedig a támadást. Vasárnap a San Paolóban sem játszottak rosszul, még 10 emberrel sem. Nehéz meccs lesz, ahol mentálisan muszáj lesz végig a topon lennünk. Egy csodálatos estéről álmodok, rengeteg szurkoló előtt, remélem, sikerrel zárjuk az évet. Nem nyertünk derbyt 2011 áprilisa óta, azonban ha úgy játszunk, mint a Roma ellen, akkor nagyon nehezen fog sikerülni. " - értékelt Allegri.

"Még van időnk arra, hogy javítsunk a helyezésünkön, úgy gondolom, hogy ez a csapat képes lehet arra, hogy végrehajtsa ezt a feladatot. Különösen, ha végre teljes csapattal tudnánk kiállni, valamint a téli erősítéseknek köszönhetően biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog feljebb kapaszkodnunk. Balotelli? Mario nyugodt, jól játszott az elmúlt meccseken, tisztában van vele, hogy ez egy derby lesz. Sokat várunk tőle: tennie kell a dolgát. Matri szerepvállalása jó hatással lehet rá, hiszen megnyitja Mario előtt a területeket. Pazzini is készen áll, de nem szeretnénk kapkodni vele kapcsolatban. januártól viszont Pazzini is segítségünkre lehet. " - tért ki Balotellire is a Milan edzője.

Természetesen Allegri sem úszta meg a mercatóval kapcsolatos kérdést:

" Radja egy másik csapat játékosa, és nem akarom megzavarni egy másik klub munkáját azzal, hogy válaszolok a vele kapcsolatos kérdésre. Niang? Úgy gondolom, hogy a Montpellier egy jó opció a számára, egy olyan srác, akinek szüksége van a játékra, a pályán töltött percekre. Meg kell találnia ismét a saját ritmusát. " - válaszolt a Nainggolan érkezésével kapcsolatos hírre Allegri.


forrás: azzurri.co.hu