Recent comments

Friss Hírek

Conte: Tudjuk, hogyan kezeljük a helyzetet




A bajnoki szezonban még veretlen Juventus csupa győzelemmel, 23–1-es gólkülönbséggel teljesítette a legutóbbi nyolc fordulót, és bár a nagy számok törvényei kétségkívül ellene szólnak, a nyilatkozatokban megnyilvánuló elszántság szinte kizárja a félresiklást.
„Tudjuk, hogyan kell kezelnünk a helyzetet. Mi vagyunk az elsők, a bajnoki cím sorsa a kezünkben van, éppen ezért a szerda estire mint életünk mérkőzésére készülünk″ – mondta Antonio Conte vezetőedző, aki egy különleges motivációs tényezőről is beszélt.
„Ha a Juventusra terelődik a szó, mindig akad valaki, aki legyet dob a levesbe. Még ebben a bajnoki szezonban is, amelyikben veretlenek vagyunk, a rólunk szóló mondatokba belekerül az „igen, de"... Először a döntetlenek miatt fanyalogtak, utána jöttek azzal, hogy a csatáraink kevés gólt szereznek. De ez is mind munkára sarkallt bennünket, és segítségünkre van abban, hogy egységesebb csapattá váljunk, és elérjünk valami rendkívülit.″
Conte hat évet futballozott a szerdai ellenfél, a Lecce soraiban, de ez éppen úgy nem csalogat könnycseppeket a szemébe, ahogyan csatárának, Mirko Vucsinicsnak sem a maga hat leccei éve. Így sem kell félteni azonban a Leccét, amelynek játékosai számára munkaköri kötelesség lenne szabadulni a kellemetlen klímájú kiesőzónából.



„Tisztában vagyunk azzal, hogy leendő ellenfelünk mindössze egy gólt kapott a legutóbbi nyolc meccsén, kiváló idényt fut, és hogy eredményeiről, játékáról csak felsőfokban lehet beszélni – mondtaSerse Cosmi, a Lecce szakvezetője. – Nem tudom százalékokban kifejezni, mennyi esélyünk van a jó eredményre, de megfelelő hozzáállással méltó ellenfelek lehetünk.″
A Juvéból csak a sérült szélső, Simone Pepe hiányzik, míg a Lecce sem a két sérültjére, Júlio Sergióra és Daniele Corviára, sem az eltiltott Andrea Espositóra nem számíthat – ott lesz viszont soraiban a veterán David Di Michele, aki ebben a bajnokságban több gólt (11) szerzett, mint a csapatként igen termékeny Juventus bármelyik futballistája.


NSO.hu