Recent comments

Friss Hírek

Pirlo: Az Azzurri olyan, mint a Juventus



Andrea Pirlo bízik benne, hogy az olasz válogatott a Juventus sikeréből merítve, szépen menetel majd az Európa bajnokságon és meglepetést tudnak majd okozni, annak ellenére, hogy nem ők a torna favoritjai.
A középpályás tavaly nyáron hagyta el a Milant miután lejárt a szerződése és idén már bajnoki címet ünnepelhetett a Juventussal.
„A Milannál azt hitték, hogy már nincs bennem több, de itt vagyok…” mondta Pirlo az olasz válogatott edzőtáborában tartott sajtótájékoztatón.
„Még nem tudom, hogy ott leszek-e az Azzurriban a 2014-es világbajnokságon. Majd meglátjuk, hogy mindig hasznára lehetek-e még a csapatnak és behívnak-e egyáltalán.”
Cesare Prandelli már megígérte Pirlonak, hogy biztosan helyet kap a hamarosan kezdődő Európa bajnokságon induló olasz válogatott keretében.
„A célunk, hogy végigcsináljuk ezt a tornát. Nem mi vagyunk a favoritok, ezzel tisztában vagyunk, de biztos vagyok benne, hogy az olasz válogatott eljuthat a legjobb négy közé.”
„Spanyolország a regnáló Világ és Európa bajnok, így egyértelmű, hogy ők a legesélyesebbek a végső győzelemre. Aztán ott vannak még az olyan nagyszerű csapatok, mint Hollandia, Németország és Franciaország.”
„Ez a csapat nagyon hasonlít a Juventusra és messzire juthatunk, hiszen mindenünk megvan, ami ehhez szükséges. Élvezzük a játékot, tehetséges játékosaink vannak és éhezünk a sikerre, ezek a mi legnagyobb erősségeink. Az a célunk, hogy minimum az elődöntőig jussunk, mert mi vagyunk Olaszország és meg tudjuk csinálni.”
„Számomra nem jelent problémát, ha más poszton kell játszanom, mindig örömmel állok a klubom illetve a nemzeti csapat rendelkezésére. Többféle felállásban szoktunk játszani, végül Prandelli dönt, mit alkalmaz.”
olaszfoci.hu