Recent comments

Friss Hírek

Milan: Galliani a fiatalításról



Adriano Galliani, a csapat ügyvezető-igazgatója elmondta, a jövőben alapvető céljuk lesz a fiatalítás, az ifjúsági rendszerekbe való befektetés. Jelen állás szerint nagy “fiatalításon” megy át a Milan, miután már Nesta, Inzaghi, Gattuso, Van Bommel és Zambrotta is elhagyta a csapatot, csökkentve az átlagéletkort.



A jelenlegi keretből Ignazio Abate és Luca Antonini saját nevelésű játékos, és további kiváló játékosok nevelkedtek a Milan Akadémián, akik jelenleg más klubok szolgálataiban állnak.
“Büszkék vagyunk az elmúlt 26 évben elért eredményeinkre. Nagyon rendkívüliek vagyunk, hisz 28 trófeát gyűjtöttünk be 26 év alatt. De a legnagyobb dolog, amire büszkék vagyunk, azok az akadémiánkon nevelkedett játékosok.  A jövőben is szeretnénk minél több energiát és pénzt befektetni az ifjúsági rendszerbe. A Primavera és az Allevi Nazionale csoportban is vannak ígéretes játékosaink. Olyan futballisták kerültek ki a rendszerünkből az elmúlt időszakban mint Mattia De Sciglio, Alexander Merkel és Rodney Strasser, vagy éppen a Torinóban szereplő Simone Verdi és Nnamdi Oduamadi, továbbá a Pescara védője, Simone Romagnoli. Alapvető dolog az ifjúsági rendszerbe való befektetés. De Sciglio már 10 évesen aláírt hozzánk, Montolivót már 7 évesen kis híjján megszereztük, de a szülei az Atalanta mellett döntöttek. A jelenlegi rendszerből kiemelkedik Kingsley Boateng, aki 10 éves kora óta nevelkedik nálunk, és már minden szintet megjárt. Most pedig a Primaverában játszik, és a felnőtt csapatban már felkészülési mérkőzésen is debütált, góllal.”
Galliani hozzátette: “Az utánpótlásban nem a mérkőzéseken elért eredmény a lényeg, hanem hogy a tehetséges játékosok játszanak, és minél többet fejlődjenek. Nem az a célunk, hogy az Internél több pontot szerezzünk, hanem hogy több ígéretes játékosunk kerüljön ki. Olyan kaliberű játékosokat keresünk mint Abate vagy Antonini. Fontos, hogy a kölcsönben lévő fiataljaink teljesítményét folyamatosan kövessük. Antonini közel 8 évig volt szinte folyamatos kölcsönbe volt más csapatoknál, majd visszatért. Gyakran pedig több fiatalt is értékesítünk, ilyen Alessandro Matri, Davide Astori vagy Donadel.”
“A nyári felkészülési időszakban 6-7 Primavera csapattag is jelen lesz a július 9-étől kezdődő tréningeken, és turnékon. Az olasz első-, és másodosztályban számtalan játékos van aki már megjárta a Milan akadémiáját” - fejezte be Galliani.
A Milan vezetősége már korábban bejelentette, 25-26 játékost, és két Primavera játékost tartalmaz majd a 2012/2013-mas idényre szóló keret.
acmilan.hu