Recent comments

Friss Hírek

Marotta: Két-három kiváló elemet keresünk



A Juventus sportügyekért felelős általános igazgatója, Giuseppe Marotta a Corriere dello Sport-nak adott interjújában a klub átigazolási terveiről beszélt. A Scudetto megnyerését követően a klubvezetők a csapat megerősítésén dolgoznak.
„Angliában erősebb vezetők vannak, míg a németeknél a vállalkozó szellem és a menedzsment az erősebb. Az 1990-es években kezdtük elveszíteni vezető szerepünket, Olaszország számára az egyetlen megoldás a szervezettség és a kultúra lehet. A lemaradás nagy, különösen létesítmények terén. Igyekszünk megnövelni a keret létszámát. Ez szükséges, hiszen több meccset fogunk játszani. Éppen ezért, Antonio Conte és csapata olyan tréning gyakorlatokon dolgoznak, melyekkel elkerülhetőek a sérülések. Igyekszünk megnyerni a Bajnokok Ligáját, erre a presztízsünk miatt van szükség. Egy Juve nem lehet csupán résztvevője a sorozatnak. Ám e cél sok mindentől függ. Nézzék meg a Chelseat, már úgy tűnt, kiesik, ehhez képest végül nyert. Két-három kiváló elemet keresünk - anélkül, hogy megbontanánk a keret egyensúlyát - melyek fontos technikai és emberi kvalitásokkal rendelkeznek. A pénzügyi egyensúlyt is szem előtt kell tartanunk.”
A klub elsődleges célja egy új támadó szerződtetése és ennek kapcsán Robin Van Persie, Gonzalo Higuain, és Luis Suárez neve merült fel.
„Van Persie az egyik legjobb játékos a rendszerben. Lehetséges, hogy, Suárez, és Higuain mellett, ő iránta is érdeklődünk. Érdekes játékosokról van szó.”
Ugyanakkor Edinson Cavani és Mario Balotelli neve is felmerült.
„Cavani? Először is mindig a játékost birtokló klub szándékát kell figyelembe venni. Sohasem foglalkoztunk Balotellivel. Nem felel meg annak a profilnak, amit keresünk, annak a profilnak, mely nem az egyéni képességeken alapszik.”
A középpályán Paul Pogba és Marco Verratti került képbe.
„Tiszteljük a szabályokat. Pogba, személyes okok miatt, nem kívánt hosszabbítani. Informáltuk a klubot és most a válaszra várunk. Jól haladnak a tárgyalások. Verratti? A Juventus itt is erősen képviselteti magát. A tény, hogy a játékos hozzánk akar igazolni, nagyban segíti a tárgyalásokat, de az árverés még csak most kezdődött és az ár magas. Be akarunk fektetni, de vannak szabályaink.”
Nagy meglepetésre Verratti bekerült az olasz válogatott 32 fős bő keretébe s a játékost sokan Andrea Pirlohoz hasonlítják.
„Pirlot nehéz utánozni, akárcsak Del Pierot. Egyetlen olyan játékost sem látok, aki hasonló tapasztalattal, vagy értékkel rendelkezne. Conte rugalmas edző és mi sokoldalú középpályást keresünk. Asamoah? Ő az egyik név. A védelem? Európa egyik legjobbja volt, de még ki kell egészítenünk.”
Marco Borriello és Sebastian Giovinco jövője is szóba került.
„Borriellonál januárban kaptunk egy lehetőséget. Még van egy hónapunk élni vele. Mi mindig hittünk Giovincoban, de bizonyítania kell, hogy valóban olyan fontos játékos-e, mint most. Érettebb lett. A Parma-val közösen fogjuk eldönteni, hogy visszahívjuk, vagy más utat választunk neki.”
Marotta ugyanakkor azt is elismerte, hogy Conte hamarosan 2015-ig hosszabbítja meg szerződését.
juventushungary.hu