Recent comments

Friss Hírek

Pozzo: Udine már nem csak egy lépcsőfok egy játékos életében




Az udinei zebrák a tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is elcsípték az utolsó BL-selejtezőt érő helyet – ám ezúttal ez a bronzérmet jelentette. Sokan aggódtak azért, hogy hiába jut el a Bajnokok Ligája főtáblájának közelébe az Udinese, legjobbjait addigra el kell adnia, így pedig ismét jóval kevesebb eséllyel vívja meg a párharcát.
Ugyan tavaly az Arsenal ellen nem vallott szégyent Guidolin csapata, de ne feledjük, kik nem léptek már pályára akkor az Udinese színeiben: Alexis Sanchez, Gökhan Inler, Christian Zapata vagy Simone Pepe a két évvel ezelőtti Udinese alapemberei voltak, tavaly augusztusra azonban egyikük sem volt már Udinében.
Az értük kapott pénz (ami majdnem 70 millió euró volt, a többi távozóval összesítve) töredékét költötték, azonban nem tűnt úgy, hogy kipukkadna a csapat. Ugyan a BL-selejtező csak az utolsó fordulóban lett biztos, Giampaolo Pozzo elnök azonban idén nem adja könnyen csapata értékeit:
"Először is leszögezném, hogy konkrét ajánlat még egy játékosért sem jött, de az Udinese nem szeretné eladni csiszolatlan gyémántjait" – Pozzo elnök úr itt a hátvéd Benatiára, a középpályás Asamoahra, vagy az Inter által régóta figyelt Islára gondolt elsősorban.
"Nem szándékozunk eldobni mindazt a munkát, amit az elmúlt két évben tettünk. A világgazdasági helyzet világos, nem hinném, hogy Európa top 3-4 klubján kívül más klubok jobban ki tudnák elégíteni a játékosaink igényeit, mint mi, itt, Udinében.
Azt hiszem mindenkinek meg kell értenie, hogy Udine már nem csak egy lépcsőfok egy játékos életében."
Mindezt megerősíti az, hogy az Udinese állítólag visszautasított egy 12 millió eurós ajánlatot a Manchester Unitedtől Kwadwo Asamoahért. Úgy tűnik tehát, hogy Pozzo tényleg komolyan gondolja mindazt, amit elmondott. Emlékszünk már sok hasonló sztorira, aztán persze mégis lett az a pénz, amiért jogosan bosszankodhattak a szurkolók egy újabb érték távozása miatt. Viszont ha az Udinese játékos megfigyelői folytatják kiváló munkájukat, és ismét találnak olyan játékosokat, mint a tavaly nyáron érkezett, és kiválóan helyt álló brazil hátvéd, Danilo, akkor nem hogy kritizálható, hanem egyenesen dicsérhető mindaz, amit az Udinese folytat az elmúlt években.
Egy biztos: a Serie A-nak borzasztóan fontos lenne, hogy mindhárom Bajnokok Ligájában szereplő csapata eredményes legyen, hogy minél hamarabb visszaszerezze Olaszország azt a jogot, hogy négy csapatot indíthasson a BL-be. Ehhez pedig kell Benatia, Isla és Asamoah is.
azzuri.blog.hu