Recent comments

Friss Hírek

Milan: Ibra panasza “kiverte a biztosítékot” Berlusconinál


Zlatan Ibrahimovic ismét élesen nyilatkozott. A svéd gólkirály szerint a Milan legfőbb problémája a rossz pénzügyi helyzete. Ennek ellenére nem áll szándékában távozni szerződése lejártáig. Berlusconinak állítólag nem tetszett a nyilatkozat. Elképzelhető, hogy a svéd gólkirály a Milan engedélyével csapatot kereshet magának.



Ibrahimovic 2010-ben igazolt a Milanhoz, előbb kölcsönben, majd a vezetőség végleg 24 millió euróért vásárolta meg a svéd klasszist. Azóta 85 mérkőzésen 56-szor volt eredményes. A 2011/2012-es idényben pedig gólkirály volt a bajnokságban.
Ibrahimovic az Aftonbladet svéd lapnak adott nyilatkozatában beszélt a Milan gazdasági helyzetéről, és többek között a saját jövőjéről is. “A Milan legnagyobb problémája a gazdaság. Jelenleg nem vagyunk abban az anyagi helyzetben hogy 5 játékost, vagy csak olyan játékosokat szerződtessünk, akikre szükségünk van. Már volt pár igazolásunk, reméljük a nyár folyamán lesz még” – mondta Ibra, aki Olaszországban a legjobban fizetett játékos a maga évi 9 millió eurós fizetésével.
Majd így folytatta: “Minél többet játszunk együtt, annál jobb lesz a csapategység. A Chelsea is úgy nyerte meg a Bajnokok Ligáját, hogy nem ők voltak a legjobb csapat a sorozatban. Nem tudom, mi az oka annak hogy ilyen jó szazonon vagyok túl, gondolom az is közrejátszhat, hogy az egészi idényben fizikailag és mentálisan is rendben voltam. Minden mérkőzés után jobbnak és jobbnak éreztem magam. A jövőm? Van egy élő szerződésem a Milannál, és ezt tiszteletben tartom. A futballban minden megtörténhet, de az biztos hogy maradni fogok. Jelenleg az Európa-bajnokságra koncentrálok, majd nyaralni megyek, azután pedig megkezdem a felkészülést a következő szezonra. Mindenképp szeretnék 2014-ben a brazíliai világbajnokságon részt venni.”
“Ki nyeri az EB-t? Remélem hogy Svédország fogja megnyerni, de ha ez nem így történik, akkor sem érdekel, hogy ki nyeri. Mi lettem volna, ha nem futballista? Határozottan mondom, hogy nem újságíró. Nem tudom, mi történt volna” - fejezte be.
A klubvezetés és a Berlusconi család szinte azonnal reagált a nyilatkozatra. Eszerint Silvio Berlusconi 190 millió eurót költ évente fizetésekre, és 300 milliót a klub működésére. A milannews.it írása szerint a Via Turatin már úgy látják: Ibra kezelhetetlen. A nyilatkozat után Galliani bekérette Ibra ügynökét, Mino Raiolát a klubházba. A Milan ügyvezetője magyarázatot kért az elhangzottakra, de az is lehet, hogy ennél többről volt szó (akár a távozásra is kiadhatták az engedélyt).
“Beszéltem Gallianival, és nem volt mérges, csak arra mutatott rá, Zlatannak most a válogatottra kell koncentrálnia, és ez nem az a pillanat, amikor a Milan átigazolási politikájával kell foglalkoznia. Annyit pontosítanék a korábbi nyilatkozattal kapcsolatban, hogy Zlatan csak arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy általános a jelenség, miszerint a gazdasági világválság hatásai alól a futball szereplői sem vonhatják ki magukat. Tudja, hogy a klub lehetőségeihez mérten a legjobban szeretne erősíteni, jól érzi magát, és ki szeretné tölteni a szerződését. A klubvezetéssel és Allegrivel is a profizmus és a kölcsönös tisztelet jellemzi kapcsolatát” – mondta tűzoltásként a svéd támadó ügynöke.
A Corriere dello Sport viszont nagyon határozottan azt írja, hogy az elhangzottak után a  Milan kész megválni a svéd csatártól, akinek végérvényesen megromlott a kapcsolata a klubbal, a vezetőedzővel és a csapattársakkal is. A pótlására akár Edin Dzeko is érkezhet a Manchester Cityből, de Carlos Tévez a favorit továbbra is.
Több forrás is emlékeztet arra, hogy egy héttel ezelőtt, amikor Mancini, a City olasz edzője villámlátogatást tett a Milan székházában, vélhetően Ibrahimovic megszerzésén fáradozott. Akkor a Milan Tevez, Balotelli és esetleg Kolarov után érdeklődhetett. Úgy tűnik a vonal a City és a Milan vezetői között elég forró.
acmilan.hu