Recent comments

Friss Hírek

Conte: Bosszút akarunk állni a szerdai történéseken



„Fej, szív, és lábak.” Antonio Conte szerint a győzelemhez ezekre lesz szükség. És a Juventus rendelkezik mindezekkel. A Cagliari elleni összecsapás előestéjén a torinóiak szakvezetője nyugodt és magabiztos volt.
Mert: „A szezon ezen szakaszában nagyszerű összhang alakult ki köztem és a játékosaim között. Ez a csapat abszolút megbízható és nem hiszem, hogy ez a harmónia megváltozna.”
Természetesen a Lecce elleni döntetlen okozott némi feszültséget: „Szeretnénk mihamarabb játszani. Bosszút akarunk állni a szerdai történéseken. Már majdnem álomra merültünk, ám a futball és a tapasztalatok mindig arra tanítanak, hogy előre nézzünk. Két meccs van még hátra, és egy ponttal vezetünk a Milan előtt, ez mind ideális feltétel.”
Eme összecsapás fontossága azonban nem hanyagolható el. Azonban nem szabad, hogy feszültséget szítson, épp ellenkezőleg: „Pozitívan kell visszagondolnunk ezekre a mérkőzésekre. Senki sem gondolta volna, hogy ilyen hamar be fog következni. Köszönhető mindez a klub, a technikai stáb, és a játékosok által végzett kemény munkának. Elégedetten éljük meg a mostani időszakot, mert a helyes úton járunk. Játékosaim éberek és készen állnak. Tudják, hogy megvan az esély a legendává váláshoz. Szerintem nem kell őket külön motiválni, inkább csak az éberségüket próbálom fenntartani.”
Conte vélhetően teljesíteni fogja a feladatot, hiszen játékosként rengeteg ilyen mérkőzésben volt része:„Olykor, az utolsó fordulóban, vagy mi voltunk a listavezető mögött, vagy ők voltak mögöttünk. Ez a futball lényege, mely mindig erős érzelmi reakciót tud kiváltani az emberből. Azonban a múlt állandó és megváltoztathatatlan, nekünk csak a jelennel kell foglalkozni.”
A Juve szakvezetője mosollyal zárta sajtótájékoztatóját, a zsurnaliszták ugyanis emlékeztették Galliani viccére, aki kijelentette, hogy Muntari fantom góljának képe szerepel mobilja háttérképeként: „Az én telefonomon csak a lányom, Vittoria képe szerepel. Másét nem szeretném rátenni.”
juventushungary.hu