Recent comments

Friss Hírek

PRANDELLI: Hét támadót fogok behívni az öt helyre

Keddig kell előzetes keretet hirdetniük a szövetségi kapitányoknak a nyári világbajnokságra, és Cesare Prandelli, az olaszok szakvezetője nem is kapkod a döntéseivel.


Harmincfős keretet hirdethetnek a kapitányok, és Prandelli néhány kollégával ellentétben ki is használja ezt a lehetőséget. Többek között a csatárposzton is versenyt szeretne látni, az olasz média szerint akár a Milanban egyelőre 14 gólnál járó, sokat kritizált Mario Balotelli is kimaradhat a végső szűkítésnél.

"Hét támadót fogok behívni az öt helyre. A legfontosabb, hogy senkinek nem biztos a helye. A végén 23 játékost kell kiválasztanom, akik jó formában lesznek" - mondta az olasz kapitány.

Prandelli örült, hogy a góllövőlistát sokáig vezető, de január óta sérült Giuseppe Rossi kedden góllal és jó játékkal tért vissza, de nem akar elhamarkodottan ítélni.

"Rossi megérdemli a szeretetünket. Örülök a góljának, és vele kapcsolatban az utolsó pillanatig várok. Mondtam már korábban is, hogy négy-öt mérkőzésen szeretném látni" - szögezte le a szakember.

Egyes vélemények szerint a Serie A góllövőlistáját 21 találattal vezető Ciro Immobile és a Roma tavasszal remek formát mutató csatára, Mattia Destro helye kevésbé biztos, de legalábbis mindketten valószínűleg nem lesznek egyszerre kerettagok (ez sokat elárul az olasz mentalitásról, hiszen egy 24, illetve egy 23 éves játékosról van szó, akik ezek szerint még fiatal, nem bevethető tehetségnek számítanak nagyszerű formájuk ellenére is). 

Prandelli azonban nem zárja ki a lehetőséget, hogy mindkettőjüket magával vigye Brazíliába.

"Sohasem mondtam, hogy ha beválogatom Immobilét, az kizárja Destrót vagy fordítva. Inkább karakterüket, mint képességeiket tekintve vannak köztük különbségek. Immobile mentálisan könnyedebb, Destro pedig nagy tehetség, de nem futja ki egyelőre a potenciálját. Láttam Immobile játékát, és feltűnt a kiegyensúlyozottsága. Destro ugyanakkor egyelőre kiszámíthatatlanabb. nagy tehetség, de többet kell mutatnia" - utalt mégis arra utolsó szavaival, hogy melyiküket választaná szívesebben.

Olaszország a világbajnokságon Uruguayjal, Angliával és Costa Ricával szerepel egy csoportban, azaz nagyon nehéz dolga lesz már a torna legelejétől kezdve. A taljánok Anglia ellen kezdik a tornát.

forrás: hatharom.com