Recent comments

Friss Hírek

PLATINI: A Serie A nem lett kevésbé látványos

Michel Platini annak a véleményének adott hangot, miszerint a Serie A nem kevésbé látványos, mint a La Liga vagy a Premier League, valamint elmondta véleményét a Juventus európai célkitűzéseiről.


Általánosan elmondható, hogy az olasz csapatok ismét egy sanyarú szezont tudhatnak maguk mögött, ami az európai küzdelmeket illeti, azonban az UEFA elnöke, aki játékosként öt évig futballozott az Appennin félszigeten, nem gondolja, hogy ez azt mutatná, hogy az olasz foci színvonala lefelé tartó ágban van.

„Az olasz foci nem kevésbé látványos, mint a spanyol vagy az angol, azonban rossz képet tükröz, a stadionok üresek, és ez szomorú, nem hívogatja Olaszországba a minőségi játékosokat.” - elemezte a helyzetet az európai labdarúgás legfontosabb embere a Gazzetta dello Sport csütörtöki számában.


„A Napoli, Fiorentina, Roma és Juventus is mind támadó futballt játszik, azonban nekem hiányérzetem van a Milan és az Inter miatt.

Az Atletico és a Liverpool a kiszámíthatatlanság újabb példái, valamint annak, hogy nem csak a bankszámla telítettsége számít.”

Az ötvennyolc éves szakembert az egykori klubjáról, a Juventusról is kérdezték az újságírók, arról a csapatról, amely sorozatban harmadik bajnoki címét ünnepelheti.

„A csapat kemény, agresszív, és támadólag lép fel. A három scudetto kötelesség a Juventus számára. Európában minőségre és jó szerencsére van szükségük.

Hogy az én Juventusom sikeresebb volt Európában? Amikor Olaszországba érkeztem olyan emberek fogadtak, akiknek megvolt mindenük: a bajnokság rutinkérdés volt, a kupák hozták igazán lázba őket.

Véleményem szerint Andrea Agnelli jobban kötődik az olasz bajnoki címhez, mivel újra kellett építenie a csapatot, ehhez pedig komoly alapra volt szükség. Azonban Antonio Conte csapata sokkal harcosabb, mint az enyém volt, most az európai bizonyítás a céljuk.

A harmadik csillag ügyében az a véleményem, hogy mivel hivatalosan nyertek harminc bajnoki címet, fel kellene tenniük a mezre. Megértem Andreát, a reakciója mögött a büszkeség áll. Ő a főnök. Azonban én örülnék, ha felkerülne a harmadik csillag.”

Ezt a Juventus nagyrészt Andrea Pirlo köré épült, az ő középpályás játéka köré.

„Ő az a láncszem, amely hiányzott az én csapatomból. Boninivel és Furinóval játszottunk, a csatárok mélyebbre húzódtak vissza, és hatvan métert kellett futnunk a kapuig. Sokkal konvencionálisabb futball volt.

Aztán Olaszországban forradalmasította a futballt Arrigo Sacchi, és így a támadósor átkerült az ellenfél térfelére.” - zárta az interjút visszaemlékezéssel az UEFA vezetője.

forrás: juventuz.blog.hu